Recept megosztása

Lencsés-gombás egybensült fasírt

Minden évben, Karácsonykor, kísérletezünk új egybensült fasírt receptekkel. Idén egy gombás verzióra esett a választásunk. Nagyon finom lett, bátran próbáljátok ki. 

Ahogy hűl, úgy lesz egyre jobb az állaga, nem kell megijedni, először puha. 

 

12 szelet
75 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, sütőpapírral béleljünk ki egy sütőformát
  • 2.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
  • 3.adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, zellerszárat, gombát, fűszereket, dinszteljük meg kicsit, majd pici vizet öntsünk alá, és fedő alatt pároljuk puhára alacsony fokozaton
  • 4.mikor megpuhultak a zöldségek, adjuk hozzá a lencsét, és botmixerrel kicsit turmixoljunk bele - ne teljesen pépes legyen
  • 5.keverjük hozzá a zsemlemorzsát, zabpelyhet, mustárt, ketchupöt, folyékony füstöt, sörélesztőpelyhet
  • 6.kóstoljuk meg, ha szükséges, még fűszerezzük
  • 7.kanalazzuk át sütőpapírral bélelt sütőformába
  • 8.süssük alufóliával lefedve 180 fokon 30 percig, majd 15 percig alufólia nélkül
  • 9.közben készítsük elő a mázat a tetejére - egy kis tálban keverjük össze a hozzávalókat
  • 10.miután 45 percig sült a fasírt, kenjük meg a tetejét a paradicsomos mázzal
  • 11.süssük még 15 percig, míg kicsit megkaramellizálódik
  • 12.kicsit hagyjuk utána hűlni - ne ijedjünk meg, ahogy hűl, keményedik
  • 13.vegyük ki a sütőpapírból, sütőformából, hogy a párától ne puhuljon vissza

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Lencsés-gombás egybensült fasírt?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 nagy sárgarépa - nagy lukú reszelőn lereszelve
  • 1 zellerszár - apróra vágva
  • 250-300 g gomba - apróra vágva
  • 1 nagy konzerv / 3 bögre (bögre=2,3 dl) főtt barna lencse (kb. 1 bögre száraz lencse megfőzve)
  • 1 bögre teljes kiőrlésű (gluténmentes) zsemlemorzsa
  • 1,5 bögre (gluténmentes) zabpehely
  • 1 kis konzerv/ 140 g paradicsompaszta (nagyon sűrű fajta)
  • 3-4 evőkanál mustár
  • 2-3 evőkanál (gluténmentes) sörélesztőpehely - elhagyható
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1 kiskanál szárított petrezselyem, oregánó, kakukkfű
  • pluszban még ízlés szerint fokhagymapor, vöröshagyma granulátum
  • 1-2 evőkanál folyékony füst - elhagyható

Mázhoz

  • 1/3 bögre paradicsompüré
  • 2 evőkanál (házi) datolyaszirup / eritrit
  • 1-2 evőkanál balzsamecet
  • só, bors