ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, sütőpapírral béleljünk ki egy sütőformát
- 2.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
- 3.adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, zellerszárat, gombát, fűszereket, dinszteljük meg kicsit, majd pici vizet öntsünk alá, és fedő alatt pároljuk puhára alacsony fokozaton
- 4.mikor megpuhultak a zöldségek, adjuk hozzá a lencsét, és botmixerrel kicsit turmixoljunk bele - ne teljesen pépes legyen
- 5.keverjük hozzá a zsemlemorzsát, zabpelyhet, mustárt, ketchupöt, folyékony füstöt, sörélesztőpelyhet
- 6.kóstoljuk meg, ha szükséges, még fűszerezzük
- 7.kanalazzuk át sütőpapírral bélelt sütőformába
- 8.süssük alufóliával lefedve 180 fokon 30 percig, majd 15 percig alufólia nélkül
- 9.közben készítsük elő a mázat a tetejére - egy kis tálban keverjük össze a hozzávalókat
- 10.miután 45 percig sült a fasírt, kenjük meg a tetejét a paradicsomos mázzal
- 11.süssük még 15 percig, míg kicsit megkaramellizálódik
- 12.kicsit hagyjuk utána hűlni - ne ijedjünk meg, ahogy hűl, keményedik
- 13.vegyük ki a sütőpapírból, sütőformából, hogy a párától ne puhuljon vissza
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 fej vöröshagyma - apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 1 nagy sárgarépa - nagy lukú reszelőn lereszelve
- 1 zellerszár - apróra vágva
- 250-300 g gomba - apróra vágva
- 1 nagy konzerv / 3 bögre (bögre=2,3 dl) főtt barna lencse (kb. 1 bögre száraz lencse megfőzve)
- 1 bögre teljes kiőrlésű (gluténmentes) zsemlemorzsa
- 1,5 bögre (gluténmentes) zabpehely
- 1 kis konzerv/ 140 g paradicsompaszta (nagyon sűrű fajta)
- 3-4 evőkanál mustár
- 2-3 evőkanál (gluténmentes) sörélesztőpehely - elhagyható
- só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1 kiskanál szárított petrezselyem, oregánó, kakukkfű
- pluszban még ízlés szerint fokhagymapor, vöröshagyma granulátum
- 1-2 evőkanál folyékony füst - elhagyható
Mázhoz
- 1/3 bögre paradicsompüré
- 2 evőkanál (házi) datolyaszirup / eritrit
- 1-2 evőkanál balzsamecet
- só, bors