Recept megosztása

Lencsés-gombás egyben sült fasírt

Könnyen elkészíthető, magas fehérjetartalmú, gabonamentes, gluténmentes, szójamentes, olajosmagmentes egyben sült vagdalt. Több napig eláll hűtőben, sőt fagyasztható is pár hónapig.

4 személy
50 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy közepes méretű edényben tegyük fel főni a lencsét és annyi vizet, hogy az legalább 2,5 cm-rel elfedje
  • 2.forraljuk fel, majd alacsony fokozaton főzzük fedő nélkül 20 percig (kicsit még kemény maradjon)
  • 3.szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel
  • 4.tegyük a lencsét egy késesaprítóba, és addig aprítsuk, amíg alig marad darabos
  • 5.kanalazzuk ki a lencsét egy nagy tálba (nem kell megtisztítani az aprítót)
  • 6.aprítsuk fel a gombát és a hagymát is a géppel, majd tegyük azokat is a lencséhez
  • 7.a céklát nyomkodjuk ki, amennyire tudjuk, majd azt is aprítsuk fel a géppel, amíg nem lesz nagyon apró, de nem püré, majd kanalazzuk a többihez
  • 8.tegyük a többi összetevőt is a tálba, és keverjük jól össze
  • 9.kóstoljuk meg és fűszerezzük még ízlésünk szerint
  • 10.béleljünk ki egy magasabb falú sütőedényt sütőpapírral (kb. 12cmx28cm), simítsuk bele a keverékünket, és előmelegített sütőben süssük kb.50-55 percig 180 fokon
  • 11.mielőtt szeletelnénk, kicsit várjunk, hogy meghűljön

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Lencsés-gombás egyben sült fasírt?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 bögre (2,3dl) barna lencse, leöblítve
  • víz
  • 1 kis cékla megfőzve (vagy készen kapható előrefőzött)
  • 2 db közepes fehér gomba
  • 2 kicsi vagy 1 nagy fej hagyma, nagy darabokra vágva
  • 1/4 bögre sörélesztő pehely
  • 1/6 bögre kókuszliszt
  • 1/8 bögre őrölt lenmag
  • 1,5 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál frissen őrölt bors