ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.egy közepes méretű edényben tegyük fel főni a lencsét és annyi vizet, hogy az legalább 2,5 cm-rel elfedje
- 2.forraljuk fel, majd alacsony fokozaton főzzük fedő nélkül 20 percig (kicsit még kemény maradjon)
- 3.szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel
- 4.tegyük a lencsét egy késesaprítóba, és addig aprítsuk, amíg alig marad darabos
- 5.kanalazzuk ki a lencsét egy nagy tálba (nem kell megtisztítani az aprítót)
- 6.aprítsuk fel a gombát és a hagymát is a géppel, majd tegyük azokat is a lencséhez
- 7.a céklát nyomkodjuk ki, amennyire tudjuk, majd azt is aprítsuk fel a géppel, amíg nem lesz nagyon apró, de nem püré, majd kanalazzuk a többihez
- 8.tegyük a többi összetevőt is a tálba, és keverjük jól össze
- 9.kóstoljuk meg és fűszerezzük még ízlésünk szerint
- 10.béleljünk ki egy magasabb falú sütőedényt sütőpapírral (kb. 12cmx28cm), simítsuk bele a keverékünket, és előmelegített sütőben süssük kb.50-55 percig 180 fokon
- 11.mielőtt szeletelnénk, kicsit várjunk, hogy meghűljön
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 bögre (2,3dl) barna lencse, leöblítve
- víz
- 1 kis cékla megfőzve (vagy készen kapható előrefőzött)
- 2 db közepes fehér gomba
- 2 kicsi vagy 1 nagy fej hagyma, nagy darabokra vágva
- 1/4 bögre sörélesztő pehely
- 1/6 bögre kókuszliszt
- 1/8 bögre őrölt lenmag
- 1,5 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál frissen őrölt bors