Recept megosztása

Lencsefőzelék

Lányaink egyik kedvenc ételeinek egyike, nagyon gyakran készül nálunk ez a főzelék. Mi így mustárosan szeretjük. Akár magában, vagy rizzsel, főtt krumplival is fogyasztjuk. De egy finom fasírttal kiegészítve biztosan elégedett lesz vele mindenki. Aki diétasabbra szeretné, hagyja ki a tejfölös habarást, és csak sűrítse be 2-3 evőkanál teljes kiőrlésű liszttel.

4 adag
2 óra

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.ha van rá lehetőségünk, áztassuk be a lencsét 1-2 órára, használat előtt öntsük le róla a vizet
  • 2.az apróra vágott hagymát dinszteljük meg - vízen készítve teljes értékű
  • 3.adjuk hozzá a leszűrt lencsét, öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, tegyük hozzá a babérleveleket, fűszereket, folyékony füstöt
  • 4.közepes tűzön főzzük puhára fedő alatt - ha szükséges, adjunk hozzá még vizet
  • 5.a tejfölt keverjük simára a liszttel, kicsit hagyjuk állni, majd hőkiegyenlítéssel keverjük hozzá a főzelékhez
  • 6.majd ízesítsük mustárral, citromlével és majd jól főzzük össze

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Lencsefőzelék?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 250 g barna lencse
  • 1 nagy fej (lila)hagyma -apróra vágva
  • víz
  • 2-3 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl növényi tejföl - pl. kesudióból
  • 1 evőkanál barna rizsliszt (vagy ha nem fontos a gluténmentesség, teljes kiőrlésű liszt)
  • 1-2 evőkanál mustár
  • friss citromlé
  • néhány fújás folyékony füst