
Étrend adat(ok)
4 adag
2 óra
2 óra
Elkészítés
- 1.ha van rá lehetőségünk, áztassuk be a lencsét 1-2 órára, használat előtt öntsük le róla a vizet
- 2.az apróra vágott hagymát dinszteljük meg - vízen készítve teljes értékű
- 3.adjuk hozzá a leszűrt lencsét, öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, tegyük hozzá a babérleveleket, fűszereket, folyékony füstöt
- 4.közepes tűzön főzzük puhára fedő alatt - ha szükséges, adjunk hozzá még vizet
- 5.a tejfölt keverjük simára a liszttel, kicsit hagyjuk állni, majd hőkiegyenlítéssel keverjük hozzá a főzelékhez
- 6.majd ízesítsük mustárral, citromlével és majd jól főzzük össze
Nézz szét a webshopban: Receptkönyvek, táplálékkiegészítők
Hozzávalók
- 250 g barna lencse
- 1 nagy fej (lila)hagyma -apróra vágva
- víz
- 2-3 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- 2 db babérlevél
- só
- 2 dl növényi tejföl - pl. kesudióból
- 1 evőkanál barna rizsliszt (vagy ha nem fontos a gluténmentesség, teljes kiőrlésű liszt)
- 1-2 evőkanál mustár
- friss citromlé
- néhány fújás folyékony füst