Recept megosztása

Lencse nemhúsgombócok

Isteni, olaszos fűszerezésű gombócok! Ropogósak kívül, szaftosak belül. Magas fehérjetartalmúak, és nagyon laktatóak. Erre húsevő barátaidat is meghívhatod, nem fognak korgó gyomorra, íztelen ételre panaszkodni…

Hozzávalók: 20 db nagyobb gombóchoz

5-6 személy
60 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.1 evőkanál darált! lenmagot keverjünk össze 3 evőkanál vízzel, és tegyük be a hűtőbe, míg elkészülünk a többi hozzávalóval – ez segít összetartani a gombócokat
  • 2.kávédarálóval őröljük le a napraforgómagot
  • 3.tegyük késes aprítóba (együtt vagy külön-külön, ahogy belefér) a főtt lencsét, hagymát, gombát és pulzálós funkcióval dolgozzuk össze – vagy nyomogassuk szakaszosan a daráló funkciót – nem pépesre
  • 4.egy nagy tálba tegyük át a darált napraforgómagot, és amit összeaprítottunk, keverjük hozzá a quinoát, zabpelyhet, útifűmaghéjat, fűszereket, ízesítőket
  • 5.hagyjuk 10-15percig pihenni
  • 6.ha letelt, formázzunk belőle nagyobb gombócokat, tegyük egy sütőpapírral leterített tepsire
  • 7.süssük 35-40 percig 180 fokon előmelegített sütőben
  • 8.addig tegyük fel a vizet a tésztának egy kis sóval, majd főzzük meg
  • 9.készítsük el a paradicsomszószt: paradicsompürébe- kb. 1l- tegyük bele a fűszereket, (só, bors, bazsalikom, babérlevél, fokhagymapor) és forraljuk össze
  • 10.ha elkészült a tészta, keverjük össze a szósszal, egy bögrényit tegyünk félre
  • 11.szedjünk tésztahalmokat a tányérra, majd helyezzük rá a gombócokat, és a félretett szósszal még locsoljuk meg

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Lencse nemhúsgombócok?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 bögre főtt lencse
  • ¾ bögre főtt quinoa
  • 150g gomba (kb. 5 fej)
  • 2 nagy fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • ¼ bögre napraforgómag
  • 2 evőkanál paradicsomszósz
  • 2 evőkanál tamari (gluténmentes szójaszósz)
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 2 bögre zabpehely
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 0,5-1 evőkanál folyékony füst
  • 1 kiskanál só
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • 1 evőkanál darált lenmag+3 evőkanál víz
  • 1 zacskó 500g-os tészta (gluténmentes, ha szükséges)
  • 2 db 500g-os paradicsompüré + só, bors fokhagyma, babérlevél, bazsalikom