ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.1 evőkanál darált! lenmagot keverjünk össze 3 evőkanál vízzel, és tegyük be a hűtőbe, míg elkészülünk a többi hozzávalóval – ez segít összetartani a gombócokat
- 2.kávédarálóval őröljük le a napraforgómagot
- 3.tegyük késes aprítóba (együtt vagy külön-külön, ahogy belefér) a főtt lencsét, hagymát, gombát és pulzálós funkcióval dolgozzuk össze – vagy nyomogassuk szakaszosan a daráló funkciót – nem pépesre
- 4.egy nagy tálba tegyük át a darált napraforgómagot, és amit összeaprítottunk, keverjük hozzá a quinoát, zabpelyhet, útifűmaghéjat, fűszereket, ízesítőket
- 5.hagyjuk 10-15percig pihenni
- 6.ha letelt, formázzunk belőle nagyobb gombócokat, tegyük egy sütőpapírral leterített tepsire
- 7.süssük 35-40 percig 180 fokon előmelegített sütőben
- 8.addig tegyük fel a vizet a tésztának egy kis sóval, majd főzzük meg
- 9.készítsük el a paradicsomszószt: paradicsompürébe- kb. 1l- tegyük bele a fűszereket, (só, bors, bazsalikom, babérlevél, fokhagymapor) és forraljuk össze
- 10.ha elkészült a tészta, keverjük össze a szósszal, egy bögrényit tegyünk félre
- 11.szedjünk tésztahalmokat a tányérra, majd helyezzük rá a gombócokat, és a félretett szósszal még locsoljuk meg
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 bögre főtt lencse
- ¾ bögre főtt quinoa
- 150g gomba (kb. 5 fej)
- 2 nagy fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- ¼ bögre napraforgómag
- 2 evőkanál paradicsomszósz
- 2 evőkanál tamari (gluténmentes szójaszósz)
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- 2 bögre zabpehely
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 0,5-1 evőkanál folyékony füst
- 1 kiskanál só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- kakukkfű
- petrezselyem
- 1 evőkanál darált lenmag+3 evőkanál víz
- 1 zacskó 500g-os tészta (gluténmentes, ha szükséges)
- 2 db 500g-os paradicsompüré + só, bors fokhagyma, babérlevél, bazsalikom