
Étrend adat(ok)
4 személy
15 perc
15 perc
Elkészítés
- 1.vágjuk szeletekre a tempeh-t (kb. 1 cm vastagra)
- 2.készítsük el a pácot – egy tálban alaposan keverjük össze a hozzávalókat
- 3.tegyük egy tapadásmentes serpenyő aljába egy rétegben a tempeh darabokat, majd öntsük rá a pácot úgy, hogy ellepje
- 4.kezdjük el alacsony fokozaton melegíteni fedő alatt – hagy pácolódjon
- 5.ha már forr, vegyük a legkisebb fokozatra, és párologtassuk el róla a folyadékot – így párolódik
- 6.kb. 2 -3 percenként forgassuk meg a tempeh darabokat
- 7.ahogy elpárolog a folyadék, elkezdenek szépen sülni, néha forgassuk meg őket
- 8.addig süssük, míg szépen megbarnulnak
Hozzávalók
- egy csomag tempeh
- a páchoz 1 evőkanál (gluténmentes) szójaszósz (tamari)
- 1 evőkanál folyékony füst
- ¼ kiskanál füstölt paprika
- ¼ kiskanál bors
- 1 bögre (bögre = 2,3dl) meleg alaplé / zöldséglé /vízben felfőzött natúr ételízesítő vagy leveskocka