Recept megosztása

Lebbencsleves

Lebbencs tészta helyett lasagnehez való tésztát főztünk bele. Mivel nem használunk olajat, mi a tészta lapokat forrólevegős sütőben pár perc alatt megsütöttük, de hagyományos sütőben is megoldható. (az eredeti receptben a szalonna zsírján pirítják meg) Ha tartalmasabbra szeretnénk, adjunk hozzá füstölt tofu-kockákat vagy főtt babot /csicseriborsót. Kiegészíthető tálaláskor növényi tejföllel. Szórjuk meg friss petrezselyemmel.

6-8 adag
40 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát - vízen teljes értékű
  • 2.adjuk hozzá a répákat, kicsit dinszteljük meg azokat is - ha kell, kis vizet önthetünk alá, nehogy megégjen
  • 3.szórjuk rá a fűszereket, húzzuk le a melegről, és alaposan keverjük össze
  • 4.öntsük fel alaposan vízzel
  • 5.fedő alatt közepes fokozaton főzzük félpuhára a zöldségeket
  • 6.adjuk hozzá krumplit, tésztát, ha kell, még fűszerezzük, adjunk hozzá még vizet
  • 7.főzzünk mindent teljesen puhára
  • 8.már tálalhatunk is

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Lebbencsleves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 200 g (gluténmentes) lasagne tészta - megpirítva és nagyobb darabokra tördelve
  • 2 fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 nagyobb fehérrépa - karikákra vágva
  • 4 közepes sárgarépa - karikákra vágva
  • 4 közepes krumpli - kockákra vágva
  • 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1/4-1/2 kiskanál őrölt kömény
  • 1 kiskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kiskanál őrölt füstölt pirospaprika - ha nincs, lehet helyette sima - akkor érdemes egy kis folyékony füstöt vagy füstsót használni a só helyett
  • víz
  • ízlés szerint (házi) növényi tejföl
  • friss petrezselyem