Kukoricás hummusz

Már sokféle zöldséggel készítettünk hummuszt, de ilyet még nem csináltunk.  Kukoricával turmixoltuk össze a csicseriborsót. Fele – fele arányban. Tökéletes reggelire, de mártogatósnak, tésztaszósznak is bevált. Tovább variálható paprikával – ehhez sárga illik. Süssük meg, húzzuk le a héját, és turmixoljuk hozzá azt is.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.minden hozzávalót helyezzünk késes aprítóba
  • 2.turmixoljuk krémesre
  • 3.fűszerezzük, ha még szükséges

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre = 2,3 dl) főtt /konzerv csicseriborsó vagy fehér bab lecsepegtetve - levéből mentsünk el egy keveset
  • 1 bögre főtt/konzerv kukorica
  • 2 evőkanál tahini
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1-2 kiskanál citromlé