Recept megosztása

Krémes fehérbabos krumplifőzelék

Krumplit, babot, brokkolit egész évben jó áron tudunk beszerezni. Egy isteni finom főzeléket készítettünk belőle. A krumplinak és a babnak köszönhetően igazán laktató lett. Liszt nélkül sűrítettük, saját magával. Pároltunk hozzá brokkolit, így teljes értékű ebédünk lett. ( ha nem szeretnénk külön bíbelődni a brokkolival, tegyük a krumplihoz, mikor félig megpuhult, és főzzük őket együtt – csak mi nem akartunk belekeverni, mert nem mindenki szereti a családban)

5-6 adag
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1. dinszteljük meg egy edényben a hagymát, majd a fokhagymát egy kevés vízen
  • 2.közben egy edényben tegyük oda a brokkolit kevés sóval, borssal, fokhagymaporral párolódni - mire elkészül a krumpli, az is megpuhul
  • 3.adjuk a hagymákhoz a kockára vágott krumplit, kicsit dinszteljük meg azt is, tegyük hozzá a pirospaprikát, keverjük össze
  • 4.majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi, fűszerezzük meg, és fedő alatt főzzük puhára - kb. 15-20 perc
  • 5.adjuk hozzá tejet, a főtt fehérbabot, és főzzük kicsit össze
  • 6.hogy besűrítsük, fogjunk egy botmixert, és picit merítgessük bele - ne az egészet pürésítsük, csak kb. a negyedét
  • 7.tálaljuk a párolt brokkolival

Hozzávalók

  • 1 kg főzni való burgonya - nagyobb kockákra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 nagy fej (lila) hagyma - apróra vágva
  • 1 bögre (bögre = 2,3 dl) natúr növényi tej
  • 1 kis fej friss/ 450 g mélyhűtött brokkoli
  • 1 kis konzerv /1,5 bögre főtt cannellini bab - leöblítve és lecsepegtetve
  • 1/4 teáskanál füstölt paprika
  • 1 babérlevél
  • 1/2 kiskanál só
  • 1/8 kiskanál őrölt fekete bors, kurkuma
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható