Kréker

Egy egészséges rágcsálnivalót mutatunk. Nagyon finom ropogósra sült.

Igazán egyszerű elkészíteni.

Ha van otthon kész hummuszunk még egyszerűbb a dolgunk. (Annyi, hogy a bolti általában nem teljes értékű, mert olajat tartalmaz.)

Fűszerekkel lehet variálni természetesen. Kis bazsalikommal, oregánóval lehet olaszosra, füstölt pirospaprikával, köménnyel magyarosra, curryvel indiai ízvilágúra ízesíteni.

 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.daráljuk le a zabpelyhet, ha szükséges
  • 3.készítsük el a hummuszt - fűszerezzük ízlés szerint
  • 4.gyúrjuk össze a 1/2 bögre hummuszt a 1/2 bögre zabpehelyliszttel ( lehet duplázni is)
  • 5.alaposan belisztezett felületen nyújtsuk téglalap alakúra, jó vékonyra
  • 6.késsel vágjunk belőle kis kockákat
  • 7.helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe
  • 8.süssük kb 10 - 15 perc alatt ropogósra (figyeljük, nehogy megégjen)

Hozzávalók:

  • 1/2 bögre (bögre = 2,3 dl) (gluténmentes) zabpehelyliszt (mi zabpelyhet ledaráltunk) + a nyújtáshoz
  • 1/2 bögre hummusz
  • ízlés szerint fűszerek, só

Hummuszt mi így szoktuk készíteni:

  • 1,5 bögre főtt /konzerv csicseriborsó lecsepegtetve
  • 1-2 gerezd fokhagyma (vagy fokhagymapor)
  • 1-2 evőkanál tahini
  • citromlé
  • só, bors, kurkuma, őrölt kömény, római kömény