ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.mossuk át vízzel egy szűrő segítségével a kölest
- 2.tegyük fel főni háromszoros sós vízben
- 3.mikor teljesen beszívta a vizet, tegyük félre, hogy teljesen beszívja a folyadékot, ill. kihűljön
- 4.mikor kihűlt, keverjük hozzá az apróra vágott lilahagymát, köményt, pirospaprikát, sót, borsot, mustárt
- 5.közben készítsük elő a paprikákat - vágjuk le a szárukat, távolítsuk el az ereket, magházat, de ne dobjuk el a levágott részt
- 6.mikor kihűlt a körözött, kanalazzuk be a paprikákba úgy, hogy ne legyen levegős, helyezzük a tetejére a levágott részt
- 7.jól lezárt edényben helyezzük őket a hűtőbe, és pár órát mindenképp pihentessük, hogy jól összeérjenek az ízek
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1/2 bögre (bögre=2,3dl) köles
- 1,5 bögre víz
- 1/2 kiskanál só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 2-3 kiskanál pirospaprika - lehet egy része füstölt is
- 1/4-1/2 kiskanál őrölt kömény
- 1-2 kiskanál mustár
- 1/2-1 kiskanál friss citromlé
- 1 nagyobb lilahagyma - apróra vágva