Recept megosztása

Körözött paprikába töltve

Reggelire is kitűnő választás ez a körözött, Kenhetjük kenyérre is, de mi paprikába töltöttük. Így még alakbarátabb lett, diétázók figyelmébe kifejezetten ajánljuk. Hidegtálak része is lehet, igazán mutatós.

4 db
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.mossuk át vízzel egy szűrő segítségével a kölest
  • 2.tegyük fel főni háromszoros sós vízben
  • 3.mikor teljesen beszívta a vizet, tegyük félre, hogy teljesen beszívja a folyadékot, ill. kihűljön
  • 4.mikor kihűlt, keverjük hozzá az apróra vágott lilahagymát, köményt, pirospaprikát, sót, borsot, mustárt
  • 5.közben készítsük elő a paprikákat - vágjuk le a szárukat, távolítsuk el az ereket, magházat, de ne dobjuk el a levágott részt
  • 6.mikor kihűlt a körözött, kanalazzuk be a paprikákba úgy, hogy ne legyen levegős, helyezzük a tetejére a levágott részt
  • 7.jól lezárt edényben helyezzük őket a hűtőbe, és pár órát mindenképp pihentessük, hogy jól összeérjenek az ízek

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Körözött paprikába töltve?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1/2 bögre (bögre=2,3dl) köles
  • 1,5 bögre víz
  • 1/2 kiskanál só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 2-3 kiskanál pirospaprika - lehet egy része füstölt is
  • 1/4-1/2 kiskanál őrölt kömény
  • 1-2 kiskanál mustár
  • 1/2-1 kiskanál friss citromlé
  • 1 nagyobb lilahagyma - apróra vágva