ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.a majonéz egy nagyon kényes étel, ugyanis mindenki másképp szereti – édesebben, ecetesebben, ecet nélkül - ezért azt ajánljuk, hogy először tegyél mindenből egy keveset, majd folyamatosan kóstolgatva igazítsd a saját igényeid szerint
- 2.tegyük a főtt kölest, citromlevet, mustárt, (ecetet) egy dl tejjel a késes aprítóba, és kezdjük összedolgozni – ha nagyon sűrű öntsünk hozzá még tejet
- 3.dolgozzuk össze olyanra, hogy teljesen sima legyen az állaga – apránként öntsünk hozzá a tejet, ha szükséges, hogy ne legyen túl híg
- 4.igazítsunk a fűszerezésén, míg el nem érjük a kívánt ízt
- 5.jól lezárt üvegben pár napig hűtőben eláll
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- egy bögre főtt köles – ha nem használsz sok majonézt, csinálj fele adagot
- néhány dl nem édesített növényi tej
- fél kiskanál fekete só – ettől lesz tojásos íze
- 1 kiskanál mustár
- 1 kiskanál ecet (el is hagyható)
- 1 kiskanál citromlé
- édesítő – amilyet szeretsz
- só
- bors