
Étrend adat(ok)
4-5 személy
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg kevés vízen a póréhagymát, fokhagymát, gombát
- 2.fűszerezzük meg és keverjük össze
- 3.adjuk hozzá a mélyfagyasztott borsót, zöldségeket, és fedő alatt pároljuk puhára alacsony/közepes fokozaton
- 4.közben helyezzük a kesudiót egy nagy teljesítményű turmixgépbe, és egy bögre vízzel és turmixoljuk simára
- 5.adjuk hozzá a maradék vizet, és turmixoljuk össze újra
- 6.mikor már puhák a zöldségek, adjuk hozzá a kesukrémet és óvatosan keverjük össze, hogy ne törjön össze a brokkoli, karfiol
- 7.főzzük össze, hogy besűrűsödjön a kesutól - -ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még vizet
- 8.tálaljuk rizzsel, tésztával
Hozzávalók
- 500 g gomba (bármilyen) - felszeletelve
- 1 közepes méretű póréhagyma - karikára vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 1 bögre (bögre = 2,3 dl) natúr kesudió - pár órára beáztatva, majd használat előtt leszűrve
- 2 bögre víz
- 1/8 kiskanál őrölt fekete bors, kurkuma
- ½ kiskanál só, fokhagymapor
- 1 bögre zöldborsó (fagyasztott is jó)
- 450 g fagyasztott zöldség (brokkoli, karfiol, répa)