Recept megosztása

Kel chips

Erről a rágcsáról ez a mondás jutott az eszünkbe: „Nesze, semmi, fogd meg jól!”. 

Egyébként meglepően finom volt, kellemesen fűszeres, ropogós, és nem kellett izgulni a bevitt kalóriák, zsír miatt. Nem is lehet egy napon említeni a boltokban kapott chipsekkel, ez egy jóval egészségesebb verzió,és igazán egyszerűen elkészíthető.

4 adag
20 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.a sütőt melegítsük elő 150 fokra
  • 2.a kelleveleket mossuk meg, szabadítsuk meg a szárától, a vastagabb erektől
  • 3.vágjuk/tépjük kisebb darabokra a leveleket - kb. falatnyi nagyságúra
  • 4.tegyük egy nagy tálba, locsoljuk meg az almaecettel, oszlassuk el rajta, majd sózzuk, szórjuk meg fokhagymaporral, sörélesztőpehellyel, majd jól forgassuk össze, hogy mindenhova jusson a fűszerekből
  • 5.egy sütőlapot béleljünk ki sütőpapírral és egyenletesen oszlassuk el rajta a leveleket
  • 6.tegyük az előmelegített sütőbe, kb. 5-10 perc elteltével vegyük ki, forgassuk meg őket, majd a sütőbe visszatéve még süssük kb. 5-10 percig, hogy kicsit barnás színe legyen, és ropogjon
  • 7.TIPP: ha van aszalónk, még egészségesebb rágcsát készíthetünk, de akkor több idő alatt készül el

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Kel chips?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 500 g fodros kel
  • 1-2 evőkanál almaecet
  • 1/2 kiskanál só
  • 1/2 kiskanál fokhagymapor
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely