ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.a sütőt melegítsük elő 150 fokra
- 2.a kelleveleket mossuk meg, szabadítsuk meg a szárától, a vastagabb erektől
- 3.vágjuk/tépjük kisebb darabokra a leveleket - kb. falatnyi nagyságúra
- 4.tegyük egy nagy tálba, locsoljuk meg az almaecettel, oszlassuk el rajta, majd sózzuk, szórjuk meg fokhagymaporral, sörélesztőpehellyel, majd jól forgassuk össze, hogy mindenhova jusson a fűszerekből
- 5.egy sütőlapot béleljünk ki sütőpapírral és egyenletesen oszlassuk el rajta a leveleket
- 6.tegyük az előmelegített sütőbe, kb. 5-10 perc elteltével vegyük ki, forgassuk meg őket, majd a sütőbe visszatéve még süssük kb. 5-10 percig, hogy kicsit barnás színe legyen, és ropogjon
- 7.TIPP: ha van aszalónk, még egészségesebb rágcsát készíthetünk, de akkor több idő alatt készül el
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 500 g fodros kel
- 1-2 evőkanál almaecet
- 1/2 kiskanál só
- 1/2 kiskanál fokhagymapor
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely