Recept megosztása

Kapros cukkini-mártás

Eddig azt hittük, hogy nem szeretjük a kaprot, de vannak ételek, amelyeknek nagyon jól áll. Mint például ennek az isteni mártásnak. Bármilyen fogást feldob. Mi most tésztához, ropogós fűszeres tofuhoz fogyasztottuk.

 

4 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát kevés vízen
  • 2.adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, a fűszereket, majd fedő alatt pároljuk puhára - adjunk hozzá kb. 2 dl vizet - félig lepje el a cukkiniket
  • 3.egy kis tálkában keverjük össze a növényi joghurtot a liszttel csomómentesre
  • 4.mikor majdnem megpuhult a cukkini, hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a lisztes keverékünket, főzzük addig, míg besűrűsödik - kb. 5 perc
  • 5.húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a sörélesztőpelyhet, citromlevet, majd botmixerrel turmixoljuk simára
  • 6.végül keverjük hozzá az apróra vágott friss kaprot
  • 7.fűszerezzük, ha még szükséges

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Kapros cukkini-mártás?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1-2 db közepes (450 g) cukkini - felkockázva
  • 1 nagy fej vöröshagyma - felvágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - feldarabolva
  • 1 kis csokor kapor - apróra vágva
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, szerecsendió
  • 1 kiskanál friss citromlé
  • 2 dl bio növényi joghurt
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt / barna rizsliszt
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • kb 2-3 dl víz