Étrend adat(ok)
1 l
1 nap
1 nap
Elkészítés
- 1.tegyük a tejfőzőautomatába a zabpelyhet, vizet, datolyaszirup öt, majd indítsuk el a tejfőző programot (soybean)
- 2.mikor lejárt a program, hagyjuk hűlni 48 fokig (mi átöntöttük egy csőrös kislábasba, hogy hamarabb kihűljön)
- 3.egy kis tálkában egy kis melegvízben (kb 40 fokos) oldjuk fel a joghurtkultúrát
- 4.keverjük hozzá alaposan a sűrű zabtejhez (puding állaga lesz) - ha a tejfőzőben hagytuk, indítsuk el a Juice programot
- 5.öntsük szét a tégelyekbe (nekünk 5 lett), és helyezzük a fermentáló készülékbe 48°C / 12 h beállítással
- 6.(ha nincs fermentálókészüléked, akkor tedd néhány párna közé, és óvd a kihűléstől)
- 7.tegyük hűtőbe, hogy kihűljön
- 8.fogyasztás előtt keverjük homogénre - ha nem vagyunk elégedettek a savanyúságával, akkor a fermentálás idejét változtassuk plusz egy-két órával, de akkor ne kevergessük
Nézz szét a webshopban: Receptkönyvek, táplálékkiegészítők
Hozzávalók
- 100 g (kb. 1 bögre, bögre=2,5dl) (gluténmentes) zabpehely
- 1-2 evőkanál datolyaszirup / agavé szirup / datolyapaszta -ez teljes értékű
- 1 liter/4 bögre víz
- 1 csapott mérőkanál AY4 joghurt kultúra