ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.kezdésként tegyünk oda a tűzhelyre egy nagyobb edényben vizet, (amihez van pároló edény/kosár), és forraljuk fel
- 2.közben egy késes aprítóban dolgozzuk össze simára a kisebb darabokra vágott tofut, ketchupot, sörélesztőpelyhet, szójaszószt, hagymagranulátumot , fokhagymaport, füstölt paprikát, paprikát, mustárt és a szerecsendiót - kaparjuk le a gép oldalát néha
- 3.ez egy alaprecept, bátran lehet kísérletezni további fűszerekkel – majoranna, kakukkfű, stb.
- 4.adjuk hozzá az útifűmaghéjat, a ledarált borsófehérjét és néhányszor indítsuk be az aprítót, hogy összekeveredjen, ha szükséges kaparjuk le az oldalát - összeáll majd egy ragacsos masszává
- 5.tegyük ki a keveréket egy tiszta munkafelületre és gyúrjuk össze, csináljunk belőle két tömzsibb rudat (ami befér majd a párolóedényünkbe)
- 6.tekerjük bele sütőpapírba, csavarjuk össze a végeket – úgy nézzen ki, mint egy szaloncukor
- 7.helyezzük a párolókosárba és fedjük le - 1 órán át pároljuk alacsony fokozaton a rudak feldagadnak egy kicsit, elérik végső formájukat
- 8.vegyük ki a párolókosárból - ilyenkor még kicsit tudunk javítani a formájukon - és hagyjuk kihűlni
- 9.tegyük a hűtőbe, de hűtsük ki teljesen (!), és ne fedjük le, mert akkor visszapuhul a párától - mi a papírba becsavarva szoktuk csak tárolni - másnapra éri el igazán a jó állagot és érnek össze az ízek
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 kis tömb (2*180 g) tofu, lecsöpögtetve
- ½ bögre (bögre=2,3 dl) (cukormentes) ketchup
- ¼ bögre sörélesztőpehely
- 3-4 evőkanál szójaszósz / tamari (ez gluténmentes) - vagy helyette só, több fűszer
- ¼ evőkanál bors, kurkuma, 1/2 kiskanál őrölt kömény
- 1,5 evőkanál fokhagymapor
- 1,5 evőkanál hagymagranulátum
- 1/2 evőkanál füstölt paprika, 1/2 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál mustár
- ¼ teáskanál szerecsendió
- 1 kiskanál friss citromlé
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 100 g borsófehérje granulátum - megőrölve/ledarálva késes aprítóval