Étrend adat(ok)
6 adag
15 perc előkészület - 16 óra érlelés
15 perc előkészület - 16 óra érlelés
RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.forraljunk fel 1 liter vizet
- 2.húzzuk le az edényt a tűzhelyről és szórjuk bele a forró vízbe a növényi joghurt mix tasak teljes tartalmát
- 3.alaposan keverjük el egy botmixer segítségével
- 4.hűtsük vissza az elkészült növényi tejet 42-44 °C-ra, majd szűrjük le egy szűrőzsák segítségével, hogy eltávolítsuk a habot a tetejéről
- 5.oltsd be a növényi tejet 1 adag A4Y joghurt kultúrával, keverjük össze alaposan - a kultúrát célszerű feloldani egy kicsi langyos vízben, hogy jobban elkeveredjen
- 6.öntsük kis tégelyekbe - mi 6 felé öntöttük - majd tegyük be a fermentáló készülékbe - mi le is szoktuk takarítani egy konyharuhával, hogy jobban tartsa a meleget
- 7.fermentáljuk 6-8 órán keresztül - fontos, hogy a fermentálás teljes időtartama alatt 42-44 °C között legyen - mi 8 óráig fermentáltuk
- 8.mikor letelt a fermentálás ideje, rakjuk be a hűtőbe, várjuk meg, hogy teljesen visszahűljön és már fogyaszthatjuk is
- 9.Azért kell forró vízbe önteni a port, hogy alvasztható állapotba hozzuk a porban található fehérjét. Fontos, hogy tényleg 100 °C körüli vízbe borítsuk bele a port és úgy keverjük el. További melegítést már nem igényel, mert könnyen leéghet.
- 10.Ha nem áll a rendelkezésünkre botmixer, akkor használhatunk turmixot is, vagy összekeverhetjük egy kanál segítségével. Ilyenkor egy külön tálba szórjuk ki a port és először csak egy kicsi forró vizet adjunk hozzá, keverjük el alaposan és úgy borítsuk az egészet a maradék forró vízbe. Pont mint amikor habarást készítünk!
- 11.Érdemes a visszahűtés ideje alatt leszedni a habot a növényi tejről, akár egy kanál segítségével, vagy ha van szűrőzsákod, akkor azon átszűrni a legegyszerűbb.
- 12.A hőntartás megoldható fermentáló géppel, dunsztolással, elektromos kuktával,amin van joghurt program, elektromos sűtővel (ha képes ilyen alacsony hőmérsékletre), thermoládával, vízfűrdővel, stb… A lényeg, hogy törekedjünk a pontos hőntartásra.
- 13.enni a hűtőből egy-egy adag joghurtot.
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 tasak Yobiotic Növényi Natúr Joghurt Mix vagy Növényi Kókuszjoghurt Mix
- 1 adag (csapott adagolókanál) Yobiotic A4Y joghurt kultúra
- 1 liter víz
Eszközök
- Szűrőzsák
- Fermentáló gép a könnyebb joghurt készítéshez
- Hőmérő