Recept megosztása

Házi növényi / vegán szójamentes joghurt

Milyen fantasztikus, hogy már a saját konyhádban is készíthetsz egy isteni, krémes növényi joghurtot, ami nem csak finom, de egészséges is! Ráadásul szójamentes és még tejfőző automata sem kell hozzá. 

A Yobiotic Növényi Joghurt Mix-szel könnyedén készíthetsz joghurtot házilag. Csak 1 liter forró vízre, Yobiotic A4Y joghurt kultúrára, és a Yobiotic mixre van szükséged. A végeredmény? Egy olyan finom joghurt, amely probiotikus és prebiotikus összetevőinek köszönhetően igazi szuperélelmiszer. Garantáltan feldobja a reggeledet vagy éppen az esti nasidat. Készítsd el, és élvezd a házi növényi joghurt készítés minden örömét!

 

főoldal: https://hazisajtkeszites.hu/?p_id=5123643

Joghurthoz kultúra:

A4Y joghurt:  https://hazisajtkeszites.hu/a4y-joghurt-kultura-tasakos-12-adag?p_id=5123643

 

fermentáló gép poharakkal: https://hazisajtkeszites.hu/univerzalis-fermentalo-keszulek-joghurt-keszito-kefir-kimcsi?p_id=5123643

 

vízhatlan hőmérő: https://hazisajtkeszites.hu/vizhatlan-digitalis-beszuro-homero-kalibralt-maghomero-hushomero?p_id=5123643

 

szűrőzsák, 200 mikronos, 1,5 literes

https://hazisajtkeszites.hu/mikrofilter-szurozsak-1-5-literes-200-mikronos?p_id=5123643

6 adag
15 perc előkészület - 16 óra érlelés

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.forraljunk fel 1 liter vizet
  • 2.húzzuk le az edényt a tűzhelyről és szórjuk bele a forró vízbe a növényi joghurt mix tasak teljes tartalmát
  • 3.alaposan keverjük el egy botmixer segítségével
  • 4.hűtsük vissza az elkészült növényi tejet 42-44 °C-ra, majd szűrjük le egy szűrőzsák segítségével, hogy eltávolítsuk a habot a tetejéről
  • 5.oltsd be a növényi tejet 1 adag A4Y joghurt kultúrával, keverjük össze alaposan - a kultúrát célszerű feloldani egy kicsi langyos vízben, hogy jobban elkeveredjen
  • 6.öntsük kis tégelyekbe - mi 6 felé öntöttük - majd tegyük be a fermentáló készülékbe - mi le is szoktuk takarítani egy konyharuhával, hogy jobban tartsa a meleget
  • 7.fermentáljuk 6-8 órán keresztül - fontos, hogy a fermentálás teljes időtartama alatt 42-44 °C között legyen - mi 8 óráig fermentáltuk
  • 8.mikor letelt a fermentálás ideje, rakjuk be a hűtőbe, várjuk meg, hogy teljesen visszahűljön és már fogyaszthatjuk is
  • 9.Azért kell forró vízbe önteni a port, hogy alvasztható állapotba hozzuk a porban található fehérjét. Fontos, hogy tényleg 100 °C körüli vízbe borítsuk bele a port és úgy keverjük el. További melegítést már nem igényel, mert könnyen leéghet.
  • 10.Ha nem áll a rendelkezésünkre botmixer, akkor használhatunk turmixot is, vagy összekeverhetjük egy kanál segítségével. Ilyenkor egy külön tálba szórjuk ki a port és először csak egy kicsi forró vizet adjunk hozzá, keverjük el alaposan és úgy borítsuk az egészet a maradék forró vízbe. Pont mint amikor habarást készítünk!
  • 11.Érdemes a visszahűtés ideje alatt leszedni a habot a növényi tejről, akár egy kanál segítségével, vagy ha van szűrőzsákod, akkor azon átszűrni a legegyszerűbb.
  • 12.A hőntartás megoldható fermentáló géppel, dunsztolással, elektromos kuktával,amin van joghurt program, elektromos sűtővel (ha képes ilyen alacsony hőmérsékletre), thermoládával, vízfűrdővel, stb… A lényeg, hogy törekedjünk a pontos hőntartásra.
  • 13.enni a hűtőből egy-egy adag joghurtot.

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Házi növényi / vegán szójamentes joghurt?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 tasak Yobiotic Növényi Natúr Joghurt Mix vagy Növényi Kókuszjoghurt Mix
  • 1 adag (csapott adagolókanál) Yobiotic A4Y joghurt kultúra
  • 1 liter víz

Eszközök

  • Szűrőzsák
  • Fermentáló gép a könnyebb joghurt készítéshez
  • Hőmérő