Házi csokoládékrém

Nagyon finom csokikrémet csináltunk. Jó sűrű lett a datolyától, így ideális palacsintákba is.

Mi a palacsinta tésztájába is tettünk 2-3 evőkanál kakaóport, így az is barna lett, így lett dupla csokis palacsintánk. 

Pillanatok alatt elkészíthető, tökéletes uzsonnára, gyerekek, unokák, saját magunk kényeztetésére.

 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.mindent helyezzünk turmixgépbe /poharas turmixba
  • 2.turmixoljuk teljesen simára - az idő múlásával sűrűsödni fog, ahogy a datolya felszívja a nedvességet
  • 3.hűtőben kb. 3 napig eláll légmentesen lezárva

Hozzávalók

  • 180 g magozott datolya - beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
  • 3-4 evőkanál cukormentes kakaópor
  • 2 dl kókuszkrém (összetevőkre figyeljünk) vagy natúr növényi tej - a krémtől selymesebb lesz az állaga
  • 1-2 kiskanál vanília kivonat
  • 1 csipet só