Hasselback lilahagyma

Egyszerűen nem tudunk leállni a színes ételekkel. A lila édesburgonya az egyik kedvencünk lett. Kiegészítettük egy hasselback lilahagymával, lilakáposztával hogy teljes legyen a színharmónia a tányéron. Kanyarítottunk belőle egy teljesértékű fogást. Annyira szemet gyönyörködtető és finom is lett . Ezután éhesek sem maradtunk, és elmondhatjuk, hogy egy igazán tápláló ebédet fogyasztottunk.

Érdemes a színes zöldségeket fogyasztani, hiszen nagyon magas az antioxidáns tartalmuk. Fogyasszatok Ti is minél élénkebb színű ételeket.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.mossuk meg alaposan az édesburgonyákat, majd szurkáljuk meg villával őket
  • 2.vagdossuk be sűrűn a lilahagymát – két fakanál közé helyezve
  • 3.helyezzük őket egy hőálló tálra
  • 4.süssük meg sütőben 180 fokon
  • 5.tálaljuk egy nagy adag salátával, néhány evőkanálnyi főtt hüvelyessel - nekünk a vörös vesebabra esett most a választásunk

Hozzávalók

  • személyenként egy lilahagyma
  • 1 közepes lilaburgonya
  • fél bögre főtt bab / lencse / csicseriborsó
  • nagy adag saláta