ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.kevés vízen/olajon dinszteljük meg a hagymát – nagyon lassan, óvatosan, hogy ne égjen – ha vizet használunk, különösen ügyeljünk rá – mindig csak pici vizet öntsünk rá, és úgy pároljuk, süssük
- 2.mikor már megpuhult, süssük barnára
- 3.húzzuk le a tűzről, tegyük rá a fűszereket, és jól keverjük el
- 4.öntsük fel a vízzel, - ha keményítőt használunk, hagyjunk ki fél -1 dl-t – és forraljuk fel
- 5.tegyük hozzá a főtt krumplit is felkockázva, és turmixoljuk össze
- 6.ha keményítőt használunk, egy külön kis tálban jól keverjük el a maradék (hideg!) vízzel, majd adjuk az összeturmixolt forrásban lévő szószhoz, és főzzük addig, míg jól be nem sűrűsödik
- 7.már fogyaszthatjuk is
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 nagy hagyma – apró kockákra vágva
- 1 közepes főtt krumpli – vagy egy evőkanál krumpli- /tápiókakeményítő
- só, bors
- egy kiskanál pirospaprika
- egy kiskanál füstölt paprika
- egy evőkanál (mindenmentes) ételízesítő
- 4,5 dl víz