Recept megosztása

Hagymából pecsenyeszaft

Múltkor egy nagyon gyors változatot mutattunk be, ami 5 perc alatt elkészült. Most egy kicsit ráérősebbet mutatunk. Ráadásul ezt is kétféleképpen. Biztos, mindenki megtalálja a kedvére valót. Nagyon kellemes szaftot kapunk, bármilyen zöldséghez, körethez ehetjük, mi most krumplira locsoltuk.

4 személy
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.kevés vízen/olajon dinszteljük meg a hagymát – nagyon lassan, óvatosan, hogy ne égjen – ha vizet használunk, különösen ügyeljünk rá – mindig csak pici vizet öntsünk rá, és úgy pároljuk, süssük
  • 2.mikor már megpuhult, süssük barnára
  • 3.húzzuk le a tűzről, tegyük rá a fűszereket, és jól keverjük el
  • 4.öntsük fel a vízzel, - ha keményítőt használunk, hagyjunk ki fél -1 dl-t – és forraljuk fel
  • 5.tegyük hozzá a főtt krumplit is felkockázva, és turmixoljuk össze
  • 6.ha keményítőt használunk, egy külön kis tálban jól keverjük el a maradék (hideg!) vízzel, majd adjuk az összeturmixolt forrásban lévő szószhoz, és főzzük addig, míg jól be nem sűrűsödik
  • 7.már fogyaszthatjuk is

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Hagymából pecsenyeszaft?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 nagy hagyma – apró kockákra vágva
  • 1 közepes főtt krumpli – vagy egy evőkanál krumpli- /tápiókakeményítő
  • só, bors
  • egy kiskanál pirospaprika
  • egy kiskanál füstölt paprika
  • egy evőkanál (mindenmentes) ételízesítő
  • 4,5 dl víz