ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.először is keverjük össze a grízgaluska hozzávalóit, tegyük félre és hagyjuk állni 20 percig lefedve
- 2.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát
- 3.tegyük hozzá a zöldségeket, fűszereket engedjük fel kb. 1,5 l vízzel
- 4.főzzük puhára fedő alatt - kb. 10-15 perc - a zöldségeket
- 5.mikor letelt a 20 perc, és a zöldségek is puhák, szaggassuk bele kanállal a grízgaluskát - akkor jó, ha jó sűrű az állaga, ha még nagyon híg, adjunk hozzá pici lisztet
- 6.kevésbé bátrak külön lábasban is kifőzhetik, forró, enyhén sós, lobogó vízben
- 7.főzzük 5 percig a galuskákat, miután mind feljöttek a leves felszínére
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 fej (lila)hagyma - apróra vágva
- 2-3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 2 bögre (bögre = 2,3 dl) fagyasztott zöldség (karfiol, brokkoli, répa keverék)
- 1 bögre fagyasztott zöldborsó
- 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- só
- bors, kurkuma
- petrezselyem - friss vagy szárított
Grízgaluskához:
- 120 g kukoricadara
- 70 g csicseriborsó liszt
- 1 kiskanál útifűmaghéjliszt
- 1,5 dl víz
- 1/2 kiskanál fekete só
- 1/8 kiskanál kurkuma, bors
- 1/4 kiskanál fokhagymapor