ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.először is dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát, adjuk hozzá a brokkolit, fűszereket, öntsünk hozzá kevés vizet, és pároljuk puhára fedő alatt
- 2.készítsük el a gombához a páclevet - egy tálban alaposan keverjük össze a hozzávalókat vagy akár turmixoljuk össze
- 3.kóstoljuk meg, igazítsunk rajta ha szükséges - annyi vizet tegyünk hozzá, hogy be tudjuk könnyen kenni a páccal a gombákat
- 4.kenjük be a páccal a tönk nélküli gombafejeket, és marináljuk legalább 10-15 percig
- 5.ha letelt, helyezzük kontakt grillbe /gofri sütőbe a gombákat, süssük aranybarnára - kb. 10 perc
- 6.közben a brokkoli-mártáshoz - mikor elkészült a brokkoli - adjuk hozzá a sörélesztőpelyhet, kevés növényi tejet, és botmixerrel turmixoljuk simára - még fűszerezhetjük, igazíthatunk az állagán
- 7.mikor mindennel elkészültünk, tálalhatunk is - mi közben egy rizst is főztünk hozzá
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók:
- 4 nagy kalapú gomba, pl. Portobello - tönkjétől megfosztva
- Páchoz:
- 1/2 kiskanál fokhagymapor
- 1 kiskanál vöröshagyma granulátum
- 1,5 cm-es friss gyömbér - lereszelve, vagy 1/4 kiskanál gyömbérpor por
- 1-2 evőkanál datolyapaszta
- 3-4 evőkanál szójaszósz/tamari
- 1/2 kiskanál füstölt pirospaprika
- 1/4 kiskanál őrölt kömény
- 1-2 kiskanál friss citromlé
- 1-2 kiskanál oregánó
- 1/2-1 dl víz
Brokkoli mártáshoz:
- 500g brokkoli - rózsáira szedve
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
- só, bors, kurkuma
- 1 fej hagyma - apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- növényi tej / kókuszkrém