ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen
- 2.adjuk hozzá a felszeletelt gombát, felkockázott cukkinit, sózzuk meg és dinszteljük 5-7 percig
- 3.szórjuk rá a fűszereket (kakukkfű, majoránna, bors, kurkuma), keverjük át
- 4.öntsük fel a vízzel /alaplével, tegyük hozzá a folyékony füstöt, fűszerezzük, ha még szükséges
- 5.főzzük puhára a gombát és a cukkinit, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett lencsét, felcsíkozott kelkáposztát, keverjük össze és főzzük össze 5 perc alatt
- 6.közben keverjük össze a növényi tejfölt/joghurtot a barna rizsliszttel
- 7.mikor letelt az öt perc, hőkiegyenlítéssel keverjük a leveshez a lisztes keveréket, főzzük kb 10 percig, hogy besűrűsödjön
- 8. végül keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 3 bögre (bögre=2,3 dl) főtt / 1 nagy konzerv lencse
- 1 fej (lila)hagyma - kockára vágva
- 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 300 g gomba - felszeletelve
- 1 kis cukkini - felkockázva
- 3-4 kelkáposzta levél - felcsíkozva
- só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 2 kiskanál kakukkfű
- 2 kiiskanál majoránna
- 2 evőkanál rizsecet
- 2 l zöldségalaplé vagy 2 l víz + 2 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- néhány fújás folyékony füst - elhagyható
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
- 3-4 dl növényi tejföl (házi kesutejföl/szójatejföl teljes értékű ) vagy növényi joghurt
- 2 evőkanál barna rizsliszt