Recept megosztása

Gombás lencseleves cukkinival és kelkáposztával

Ez egy kiadós, tápláló fogás, tele fehérjével, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal. Isteni finom, kissé savanykás, igazi ízrobbanás. Hogy még laktatóbb legyen, tálaljuk főtt gabonákkal.

4-6 adag
50 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen
  • 2.adjuk hozzá a felszeletelt gombát, felkockázott cukkinit, sózzuk meg és dinszteljük 5-7 percig
  • 3.szórjuk rá a fűszereket (kakukkfű, majoránna, bors, kurkuma), keverjük át
  • 4.öntsük fel a vízzel /alaplével, tegyük hozzá a folyékony füstöt, fűszerezzük, ha még szükséges
  • 5.főzzük puhára a gombát és a cukkinit, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett lencsét, felcsíkozott kelkáposztát, keverjük össze és főzzük össze 5 perc alatt
  • 6.közben keverjük össze a növényi tejfölt/joghurtot a barna rizsliszttel
  • 7.mikor letelt az öt perc, hőkiegyenlítéssel keverjük a leveshez a lisztes keveréket, főzzük kb 10 percig, hogy besűrűsödjön
  • 8. végül keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Gombás lencseleves cukkinival és kelkáposztával?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 3 bögre (bögre=2,3 dl) főtt / 1 nagy konzerv lencse
  • 1 fej (lila)hagyma - kockára vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 300 g gomba - felszeletelve
  • 1 kis cukkini - felkockázva
  • 3-4 kelkáposzta levél - felcsíkozva
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 2 kiskanál kakukkfű
  • 2 kiiskanál majoránna
  • 2 evőkanál rizsecet
  • 2 l zöldségalaplé vagy 2 l víz + 2 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • néhány fújás folyékony füst - elhagyható
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
  • 3-4 dl növényi tejföl (házi kesutejföl/szójatejföl teljes értékű ) vagy növényi joghurt
  • 2 evőkanál barna rizsliszt