ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát
- 2.adjuk hozzá a gombát, fűszerezzük meg, hogy kiengedje a levét - azt is dinszteljük meg pár perc alatt
- 3.tegyük hozzá a borsót - még gyorsabb, ha előtte kiolvasztjuk - és fedő alatt pároljuk puhára alacsonyabb fokozaton kb. 15-20 perc
- 4.szórjuk meg a barnarizsliszttel, keverjük el alaposan, adjuk hozzá a főtt csicseriborsót, majd öntsük fel annyi növényi tejjel, hogy ellepje
- 5.fedő alatt főzzük kb. 5-8 percig, hogy besűrűdjön
- 6.tálaljuk főtt gabonával vagy krumplival
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 750 g gomba - 4-be vágva
- 1 nagy fej lilahagyma - apróra vágva
- 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) fagyasztott borsó
- 1,5 bögre főtt/konzerv csicseriborsó
- bazsalikom
- 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- 2 evőkanál barna rizsliszt
- só /szójaszósz /tamari
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- kb.3 dl növényi tej
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
- folyékony füst ízlés szerint - el is hagyható