ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.egy serpenyőben alacsony fokozaton pirítsuk meg a diót – folyamatosan kevergessük, nehogy megégjen – majd tegyük félre, vagy tegyük a késes aprítóba, ha bírja a hőt
- 2.a hagymát süssük meg a sütőben sütőpapírra helyezve,olaj nélkül vagy forrólevegős fritőzben kb. 10 perc alatt – ez nagyon finom ízt ad a pástétomnak – de ha épp kényelmesebb hangulatunkban vagyunk, egy kis vízen/olajon (nem teljesértékű) pároljuk/pirítsuk meg a serpenyőben
- 3.közben egy kis vízen pároljuk/ süssük meg a fokhagymát, gombát – tegyük hozzá a sót, borsot, rozmaringot, petrezselymet, és addig süssük, míg az összes víz elpárolog a gombából
- 4.ha bírja a hőt az aprítónk, tegyük bele a gombát is, ha nem, várjunk,míg kicsit kihűl
- 5.dolgozzuk pépesre a diót, gombát, és a többi hozzávalót ( folyékony füst, sörélesztőpehely) szakaszosan működtetve a gépünket (pulse funkció, ha van)
- 6.fűszerezzük még, ha szükséges
- 7.tegyük hűtőbe, hogy teljesen lehűljön és összeérjenek az ízek
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 bögrényi (bögre=2,3dl) (kb. 250g) csiperke gomba felszeletelve
- 1 bögre dió – kisebb darabokra vágva
- fokhagyma
- 1 evőkanál friss rozmaring vagy fél evőkanál szárított
- 2 evőkanál friss petrezselyem apróra vágva
- só
- bors
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- pár fújás folyékony füst
- 1 fej kis( lila)hagyma – nagyobb darabokra vágva