
Étrend adat(ok)
4 személy
50 perc
50 perc
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral
- 2.egy nagyobb tálban törjük össze villával / krumplitörővel a babot – a lényeg, hogy ne pépesítsük
- 3.keverjük hozzá a lenmagot, majd tegyük félre
- 4.egy serpenyőben kevés vízen dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát
- 5.tegyük hozzá a gombát, és párologtassuk el a levét
- 6.kicsit hagyjuk hűlni, majd keverjük hozzá a babunkhoz
- 7.tegyük hozzá a zabpelyhet, fűszerezzük, és kicsit hagyjuk állni
- 8.ha még mindig nagyon puhának érezzük, pár kanál zabpelyhet tehetünk még hozzá
- 9.enyhén benedvesített kézzel formáljunk belőle gombócokat, és helyezzük őket a tepsire
- 10.süssük kb.30 percig, míg barnára sülnek
- 11.picit érdemes várni, hogy kicsit hűljön – jobb lesz az állaga
Hozzávalók
- 2 fej (lila)hagyma apróra vágva – akár aprítóval
- 3-4 gerezd fokhagyma átpasszírozva
- 5 nagyobb fej gomba apróbb darabokra vágva (inkább kézzel aprítsuk, hogy ne legyen pépes) – ez kb. 1,5 bögrényi mennyiség
- 3 bögre (bögre= 2,3dl) (vagy 2 konzerv) főtt bab lecsepegtetve
- (gluténmentes) zabpehely – amennyit felvesz – nekünk kb. 10 evőkanál volt
- 2 evőkanál őrölt lenmag – otthon kávédarálóval is megőrölhetjük
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- só, bors, őrölt kömény, kakukkfű (vagy amit szerettek)