ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát egy kevés vízen
- 2.szórjuk rá a pirospaprikát –közben húzzuk félre, nehogy megégjen – jól keverjük el
- 3.tegyük hozzá egy kevés vizet, kb. fél decit, és forraljuk fel
- 4.adjuk hozzá a gombát, a felkockázott paradicsomot, paprikát, öntsünk hozzá még egy dl vizet, fűszerezzük, majd fedő alatt főzzük közepes lángon kb. 10-15 percig, míg a gomba megpuhul
- 5.ha szeretnénk, hogy egészen sűrű legyen a szaftja, fél dl vízben keverjük el a zabpehelylisztet, óvatosan öntsük a gombához, majd főzzük 10 percig, míg besűrűsödik
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 35 dkg gomba darabokra vágva
- 1-2 fej hagyma apróra vágva
- 1-2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 1 db paradicsom - felkockázva
- 1 db paprika – kockára vágva
- só, bors, 1 evőkanál pirospaprika, majoránna
- 2 evőkanál zabpehelyliszt, ha krémesebb, sűrűbb szaftra vágysz, de el is hagyható