Étrend adat(ok)
4 személy
50 perc
50 perc
Elkészítés
- 1.készítsük el a krumplipürét- tegyük fel főni a kockára vágott krumplit vízben, és főzzük puhára – kb.15 perc – minél kisebbre vágjuk, annál hamarabb megfő
- 2.mikor megfőtt, szűrjük le – de ne öntsük ki a főzőlevet
- 3.melegítsük elő a sütőt 200 fokra
- 4.még melegen törjük teljesen pépesre a krumplit, és keverjük össze a többi hozzávalóval (kivéve a főzőlevet, a ketchupöt és a szórásra szánt magokat)
- 5.tegyünk hozzá pár kanál főzőlevet, hogy kellemes, gyúrható állagú tésztát kapjunk – kanalanként érdemes adagolni
- 6.szilikon lapon liszt nélkül ki tudjuk nyújtani - kb. 1 cm vastagra
- 7.késsel rácsozzuk be a tetejét
- 8.szaggassuk ki a pogácsákat és helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsire
- 9.kenjük le felvizezett ketchuppel a tetejüket – ebbe beleragadnak a magok
- 10.szórjuk meg a magokkal
- 11.helyezzük sütőre kb. 10-15 percre – figyeljük, ne égjenek meg
- 12.süssük aranybarnára, majd vegyük ki
Nézz szét a webshopban: Receptkönyvek, táplálékkiegészítők
Hozzávalók - kb. 36 db pogácsához
- 1 bögre (bögre 2,5dl) főtt, összetört krumpli
- 3-4 evőkanál főzőlé (amiben a krumpli főtt)
- 1 bögre barnarizsliszt
- 1 púpos evőkanál csicseriborsóliszt
- 2 evőkanál őrölt lenmag
- 1-2 evőkanál (gluténmentes) sörélesztőpehely – el is hagyható
- kiskanál almaecet
- késhegynyi szódabikarbóna
- fűszerek: só, bors, kis kömény, fokhagymapor, füstölt pirospaprika
- magok a szóráshoz
- 1-2 evőkanál ketchup