Étrend adat(ok)
1 db kb. 850 grammos
70 perc
70 perc
ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.előző este áztassuk be a hajdinát és a quinoát vízbe – össze is keverhetjük - alaposan lepje el
- 2.mikor nekikezdünk a kenyér-készítésnek, melegítsük elő a sütőt 180 fokra és készítsünk elő egy kenyérsütő formát, béleljük ki sütőpapírral, ha szükséges
- 3.öblítsük le és alaposan csepegtessük le a hajdinát és a quinoát
- 4.tegyük a zabpelyhet, chia magot, útifűmaghéjat egy késes-aprítóba, és pár percig járassuk – míg a zabpehely lisztszerű állagot eléri – majd tegyük át egy tálba
- 5.keverjük el jól benne a sütőport, szódabikarbonát, sót
- 6.öntsük a késes aprítóba a nedves hozzávalókat – vízből annyit, h ne menjen a maximum felirat fölé
- 7.pár percig daráljuk, nem kell teljesen homogénnek lennie
- 8.keverjük hozzá a száraz alapanyagokhoz a tálban
- 9.alaposan keverjük össze
- 10.(ha valakinek van nagy méretű aprítója, csak tegye bele az összes hozzávalót, és pár perc alatt dolgozza össze)
- 11.öntsük bele az előkészített sütőformába, egyengessük el benne szilikonlapáttal
- 12.süssük 180-200 fokon kb. 60 percig
- 13.vegyük ki a sütőből, helyezzük át rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeleteljük
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Száraz hozzávalók
- 1,5 bögre (bögre=2,3dl) /145 g gluténmentes zabpehely
- ¼ bögre chia mag
- ¼ bögre útifűmaghéj
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál só
Nedves hozzávalók
- ½ bögre (bögre=2,3dl) quinoa – előző este beáztatva, használat előtt leöblítve, lecsepegtetve
- ½ bögre hajdina - előző este beáztatva, használat előtt leöblítve, lecsepegtetve
- 1,5 bögre víz
- ¼ bögre cukrozatlan almaszósz