Étrend adat(ok)
6-8 személy
20 perc - krumpli főzés nélkül
20 perc - krumpli főzés nélkül
ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.ha nincs készen krumplink - egy edényben tegyük fel főni a krumplit hideg, sós vízben, hogy ellepje
- 2.főzzük puhára
- 3.szűrjük le, öblítsük le hideg vízzel és hámozzuk meg még melegen, majd tegyük félre hűlni
- 4.a felvágott hagymát sózzuk be egy kis tálban, és keverjük hozzá az ecetet, majd tegyük félre
- 5.közben késes aprítóval (vagy botmixerrel) dolgozzuk krémesre a lecsöpögtetett babot/csicseriborsót, növényi tejet, mustárt, citromlevet, sót, borsot, kurkumát, sörélesztőpelyhet
- 6.ha szükséges, még ízesítsük
- 7.aprítsuk fel a zöldségeket
- 8.kockázzuk fel a kihűlt krumplit
- 9.egy nagy tálba tegyük bele a krumplit, az uborkát, paradicsomot, répát
- 10.öntsük rá az öntetet, és óvatosan keverjük össze
- 11.tegyük rá a hagymát is
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók - krumplisalátához
- 1 kg főzni való burgonya, megfőzve, meghámozva
- 1 db lila hagyma szeletekre vágva
- 2 evőkanál almaecet
- csipet só
- ½ kígyóuborka - felkockázva
- 5 szem koktélparadicsom, negyedekbe vágva
- 2 db közepes sárgarépa lereszelve
Hozzávalók - öntethez
- 1 konzerv fehér bab / csicseriborsó vagy 1,5 bögre főtt fehér bab/csicseriborsó (bögre=2,3 dl)
- kb. 1,5 dl növényi tej – mi zabtejet használtunk
- 1-2 evőkanál citromlé
- 1-2 evőkanál mustár
- 1/2 teáskanál só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- ½ kiskanál fokhagymapor