Recept megosztása

Fordított almáspite

Próbáltunk pénztárca-barátabb verziót készíteni ebből a finom sütiből, ezért kókuszreszelékkel csináltuk. De nagyon finom lesz darált mandulából is. 

FONTOS, hogy ne használjunk ehhez a recepthez zsírtalanított liszteket (pl. kókuszliszt), most szükségünk van a kókusz, mandula zsírtartalmára, mert plusz zsiradékot nem adunk hozzá a tésztához.

Más gyümölccsel is süthetjük, pl. barack, szilva. 

8 nagyobb szelet
60 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.készítsük elő az almákat, hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk fel közepes vastagságú szeletekre
  • 3.egy 26 cm átmérőjű sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, kicsit szórjuk meg datolya/kókuszvirág cukorral, majd helyezzük el körben az almaszeleteket úgy a sütőforma alján, hogy kicsit fedjék egymást
  • 4.szórjuk meg fahéjjal, meg még egy kis cukorral, majd tegyük félre
  • 5.egy tálban törjük össze a banánokat pépesre, majd keverjük össze a növényi tejjel, vaníliával, citromlével
  • 6.daráljuk le a zabpelyhet (vagy használjunk zabpehelylisztet), eritritet külön - külön, és egy másik tálban keverjük össze a fűszerekkel, szódabikarbónával őket
  • 7.keverjük össze a nedves és a száraz alapanyagokat, majd oszlassuk el az alma réteg tetején - mivel sűrűbb tészta, érdemes kanállal egyengetni, illetve kicsit a konyhapulthoz ütögetni, hogy bejusson a résekbe a tészta
  • 8.süssük 180 fokon kb 35-40 percig - fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy kész-e - ha beleszúrjuk, és nem ragad rá semmi, akkor van kész
  • 9.vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni
  • 10.borítsuk ki egy tányérra a tetejével lefelé, majd óvatosan szedjük le a sütőpapírt róla , és már tálalhatjuk is

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Fordított almáspite?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • Almás réteghez:
  • 3 db alma
  • 1 kiskanál fahéj
  • 2 evőkanál datolyacukor (ez téné) /kókuszvirág cukor / cukor (piros lámpás - nem ajánlott a fogyasztása) - de el is hagyható
  • Tésztához:
  • 300 g (gluténmentes) zabpehely
  • 200 g eritrit (sárgalámpás - ritkán ajánlott fogyasztani) - helyette datolyapaszta
  • 200 g kókuszreszelék /darált mandula
  • 1-2 kiskanál fahéj, 1/4 kiskanál kurkuma, csipet só
  • 2 kiskanál szódabikarbóna
  • 3,2 dl növényi tej - mandula vagy kókusz
  • 2 kisebb érett banán
  • 2 kiskanál vanília kivonat
  • 1 evőkanál friss citromlé