ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.készítsük elő az almákat, hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk fel közepes vastagságú szeletekre
- 3.egy 26 cm átmérőjű sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, kicsit szórjuk meg datolya/kókuszvirág cukorral, majd helyezzük el körben az almaszeleteket úgy a sütőforma alján, hogy kicsit fedjék egymást
- 4.szórjuk meg fahéjjal, meg még egy kis cukorral, majd tegyük félre
- 5.egy tálban törjük össze a banánokat pépesre, majd keverjük össze a növényi tejjel, vaníliával, citromlével
- 6.daráljuk le a zabpelyhet (vagy használjunk zabpehelylisztet), eritritet külön - külön, és egy másik tálban keverjük össze a fűszerekkel, szódabikarbónával őket
- 7.keverjük össze a nedves és a száraz alapanyagokat, majd oszlassuk el az alma réteg tetején - mivel sűrűbb tészta, érdemes kanállal egyengetni, illetve kicsit a konyhapulthoz ütögetni, hogy bejusson a résekbe a tészta
- 8.süssük 180 fokon kb 35-40 percig - fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy kész-e - ha beleszúrjuk, és nem ragad rá semmi, akkor van kész
- 9.vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni
- 10.borítsuk ki egy tányérra a tetejével lefelé, majd óvatosan szedjük le a sütőpapírt róla , és már tálalhatjuk is
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- Almás réteghez:
- 3 db alma
- 1 kiskanál fahéj
- 2 evőkanál datolyacukor (ez téné) /kókuszvirág cukor / cukor (piros lámpás - nem ajánlott a fogyasztása) - de el is hagyható
- Tésztához:
- 300 g (gluténmentes) zabpehely
- 200 g eritrit (sárgalámpás - ritkán ajánlott fogyasztani) - helyette datolyapaszta
- 200 g kókuszreszelék /darált mandula
- 1-2 kiskanál fahéj, 1/4 kiskanál kurkuma, csipet só
- 2 kiskanál szódabikarbóna
- 3,2 dl növényi tej - mandula vagy kókusz
- 2 kisebb érett banán
- 2 kiskanál vanília kivonat
- 1 evőkanál friss citromlé