Recept megosztása

Falafel

Talán ezt az ételt mindenki ismeri. Csicseriborsóból készül, finom, fűszeres golyók. Kicsit ugyan száraz, de ezt mindig valamilyen szósszal szokták tálalni ezért.

Ezt mi sütőben sütöttük, olaj nélkül, és bevalljuk, nem tudjuk, hogy nem esik-e szét, ha olajban próbálnánk kisütni…maradjunk annyiban, hogy ez egy sütőben süthető változat.

4 személy
50 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra, készítsünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral
  • 2.tegyük a késes aprítóba a csicseriborsót, citromlevet, almaecetet, (ha belefér a hagyma fokhagyma is mehet)
  • 3.késes aprítóval pépesítsük a csicseriborsót – ha nagyon száraz lenne, és nem vinné a gép, minimális vízzel hígíthatjuk – majd öntsük át egy tálba
  • 4.ha nem fért bele egyben - aprítsuk fel a hagymát, fokhagymát is, és tegyük a csicseriborsóhoz
  • 5.keverjük hozzá a fűszereket, zabpelyhet, ecetet, citromlevet, csicseriborsólisztet és alaposan keverjük össze
  • 6.formázzunk belőle golyókat enyhén nedves kézzel, és helyezzük a sütőbe 20-30 percre
  • 7.kínáljuk szószokkal, zöldségekkel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Falafel?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók: 20 golyóhoz

  • 3 bögre(bögre=2,3dl) főtt csicseriborsó, vagy 1 nagy konzerv / 2 kis konzerv lecsepegtetve
  • 1 nagy fej (lila)hagyma nagyon apróra vágva – akár aprítóval
  • 3-4 gerezd fokhagyma átpasszírozva – vagy aprítóval nagyon apróra vágva
  • ¾ bögre (6 púpos evőkanál) zabpehely
  • 1/3 bögre csicseriborsóliszt
  • 2 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál citromlé
  • só, bors
  • őrölt kömény, római kömény, kurkuma, koriander - ízlés szerint
  • petrezselyem apróra vágva