ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra, készítsünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral
- 2.tegyük a késes aprítóba a csicseriborsót, citromlevet, almaecetet, (ha belefér a hagyma fokhagyma is mehet)
- 3.késes aprítóval pépesítsük a csicseriborsót – ha nagyon száraz lenne, és nem vinné a gép, minimális vízzel hígíthatjuk – majd öntsük át egy tálba
- 4.ha nem fért bele egyben - aprítsuk fel a hagymát, fokhagymát is, és tegyük a csicseriborsóhoz
- 5.keverjük hozzá a fűszereket, zabpelyhet, ecetet, citromlevet, csicseriborsólisztet és alaposan keverjük össze
- 6.formázzunk belőle golyókat enyhén nedves kézzel, és helyezzük a sütőbe 20-30 percre
- 7.kínáljuk szószokkal, zöldségekkel
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók: 20 golyóhoz
- 3 bögre(bögre=2,3dl) főtt csicseriborsó, vagy 1 nagy konzerv / 2 kis konzerv lecsepegtetve
- 1 nagy fej (lila)hagyma nagyon apróra vágva – akár aprítóval
- 3-4 gerezd fokhagyma átpasszírozva – vagy aprítóval nagyon apróra vágva
- ¾ bögre (6 púpos evőkanál) zabpehely
- 1/3 bögre csicseriborsóliszt
- 2 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál citromlé
- só, bors
- őrölt kömény, római kömény, kurkuma, koriander - ízlés szerint
- petrezselyem apróra vágva