ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg kevés vízen a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért
- 2.öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá az ételízesítőt, sót, borsot és főzzük össze kb. 15 perc alatt
- 3.keverjük össze egy fém/üvegtálban a mogyoróvajat, datolyapasztát apránként néhány deciliter forró levessel csomómentesre, majd öntsük a leveshez, adjuk hozzá a paradicsomkonzervet is
- 4.végül tegyük a levesbe a felcsíkozott kel leveleket, fűszerezzük, ha még szükséges, édesítsük, ízesítsük citromlével, chilivel
- 5.közepes fokozaton, lefedve főzzük még kb. 10-15 percig
- 6.tálaljuk friss korianderrel vagy petrezselyemmel, apróra vágott mogyoródarabokkal, főtt quinoával
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 nagy fej hagyma - apróra vágva
- 4-5 gerezd fokhagyma - apróra vágva
- 1 evőkanál friss, reszelt gyömbér vagy 1/2 kiskanál gyömbér por
- 2 púpos evőkanál (cukormentes) mogyoróvaj
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- néhány levél fodros kel / kelkáposzta - felcsíkozva
- só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1 evőkanál datolyapaszta
- kb 1,5 l víz + 2 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- 1/2 citrom leve
- Tálaláshoz: főtt quinoa/barna rizs, friss koriander/petrezselyem, mogyoró