RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.a hagymákat pároljuk meg alaposan egy kevés vízen, majd öntsük fel kb. 2 l vízzel
- 2.tegyük bele a nori csíkokat, a misot, fokhagymát, gyömbért, forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük 15 percig
- 3.ezután le lehet szűrni a levest, ha valakit zavarnak az úszkáló algák, és hagymadarabok – mi ennél kényelmesebbek vagyunk, egyszerűen hozzáadtuk a feldarabolt krumplit, cukkinit, és addig főztük, míg majdnem megpuhultak
- 4.ekkor hozzáadtuk a zöldborsót, a gombát (ha frisset használunk, a krumplival, cukkinivel együtt tegyük be), a szójaszószt, azzal is főztük kb. 10 percig
- 5.végül hozzátettük a tofu kockákat és a rizstésztát, és pár percig még összefőztük, fűszereztük ízlésünk szerint
- 6.chilipehellyel megszórtuk, és már ettük is
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 fej (lila)hagyma apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma átpasszírozva
- fél teáskanál gyömbérpor/2 cm friss gyömbér lereszelve
- 1 egész norilap vékony csíkokra vágva (ollóval)
- 2 kis cukkini apró kockákra vágva
- 3 közepes krumpli kockákra vágva
- 4 nagy fej gomba /1 konzerv lecsepegtetve
- ¼ bögre (bögre=2,3dl) (gluténmentes) szójaszósz
- 3 nagy evőkanál fehér miso paszta
- 1 zacskó rizstészta – hosszú rizsmetélt
- 2 *180g natúr/ füstölt tofu kockára vágva
- 2 bögre fagyasztott zöldborsó