ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.tegyük fel annyi vízben főni a karfiolt, amennyi ellepi, a főzővízbe tegyük bele a fűszereket (só, bors, kurkuma, kömény, hagyma, fokhagyma, ételízesítő)
- 2.addig főzzük, míg nem puhul meg teljesen, ne főjjön szét - kb. 15 perc
- 3.közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra
- 4.készítsük elő az öntetet: keverjük össze alaposan a hozzávalókat - növényi joghurtot, fűszereket, sörélesztőpelyhet, folyékony füstöt
- 5.óvatosan helyezzük át a karfiolt sütőpapírral bélelt tepsire
- 6.locsoljuk meg az öntettel - jó a karfiol belsejébe is folyik belőle
- 7.süssük aranybarnára - kb. 15 - 20 perc
- 8.tálalásnál is még locsoljuk meg néhány evőkanál fűszeres öntettel
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1-2 kis fej karfiol
- só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, őrölt kömény
- 1/2 kiskanál fokhagymapor, 1/2 kiskanál vöröshagyma granulátum
- 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
Öntethez:
- 2-3 dl (házi) növényi joghurt/ tejföl
- fokhagymapor, sörélesztőpehely, só, bors, kurkuma, folyékony füst (elhagyható)