Recept megosztása

Édesburgonyás gofri

Egy újabb lehetőség, hogy egy kis zöldséget csempésszünk a saját, illetve a család étrendjébe. Ha van készen sült édesburgonyánk, pillanatok alatt elkészíthető. Ha nincs, mossuk meg alaposan az édesburgonyákat, szúrkáljuk meg egy villával őket, majd 180 fokon 50-60 perc alatt süssük meg őket.

 

 

2 db
20 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.ha zabpelyhet használunk, először a zabpelyhet őröljük liszt állagúra a turmixgépben, majd tegyük át egy tálba
  • 2.turmixoljuk össze a nedves hozzávalókat - a növényi tejet, az édesburgonyát, citromlevet, vanília kivonatot
  • 3.a tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat (zabpehelyliszt, rizsliszt, szódabikarbóna, fűszerek)
  • 4.adjuk hozzá az édesburgonyás keveréket, reszeljük bele a narancs héját, alaposan dolgozzuk össze - sűrű lesz nagyon
  • 5.forrósítsuk fel a gofrisütőt
  • 6.kanalazzunk bele kb. 1 merőkanálnyi tésztát gofrinként
  • 7.süssük kb. 5-6 percig - ez gofri sütőtől függ

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Édesburgonyás gofri?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 közepes édesburgonya - főzve/sütve (kb. 3/4 bögre (bögre=2,3 dl) pürésítve - nekünk170 g volt))
  • 1/2 bögre / 50 g (gluténmentes) zabpehely vagy 50 g zabpehelyliszt
  • 1/2 bögre / 60 g barna rizsliszt
  • 1/2 bögre natúr növényi tej
  • 1/4 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál citromlé
  • 1/2 kiskanál fahéj
  • csipet só
  • bio narancs reszelt héja
  • 1/2 kiskanál vanília kivonat vagy 1/4 kiskanál vanília őrlemény