ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.ha zabpelyhet használunk, először a zabpelyhet őröljük liszt állagúra a turmixgépben, majd tegyük át egy tálba
- 2.turmixoljuk össze a nedves hozzávalókat - a növényi tejet, az édesburgonyát, citromlevet, vanília kivonatot
- 3.a tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat (zabpehelyliszt, rizsliszt, szódabikarbóna, fűszerek)
- 4.adjuk hozzá az édesburgonyás keveréket, reszeljük bele a narancs héját, alaposan dolgozzuk össze - sűrű lesz nagyon
- 5.forrósítsuk fel a gofrisütőt
- 6.kanalazzunk bele kb. 1 merőkanálnyi tésztát gofrinként
- 7.süssük kb. 5-6 percig - ez gofri sütőtől függ
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 közepes édesburgonya - főzve/sütve (kb. 3/4 bögre (bögre=2,3 dl) pürésítve - nekünk170 g volt))
- 1/2 bögre / 50 g (gluténmentes) zabpehely vagy 50 g zabpehelyliszt
- 1/2 bögre / 60 g barna rizsliszt
- 1/2 bögre natúr növényi tej
- 1/4 kiskanál szódabikarbóna
- 1 kiskanál citromlé
- 1/2 kiskanál fahéj
- csipet só
- bio narancs reszelt héja
- 1/2 kiskanál vanília kivonat vagy 1/4 kiskanál vanília őrlemény