Recept megosztása

Édesburgonyás gnocchi céklaszósszal

Egészen gyorsan elkészül ez a gnocchi. Használhatunk főtt vagy héjában sült édesburgonyát is. A lényeg, hogy mindenképp várjuk meg, hogy kihűljön az édesburgonyánk. Különben egy gumiszerű képződményt kapunk.

Mi most ezt sósan készítettük, céklaszósszal, de édesen is ehetjük: lekvárral vagy mákosan, diósan. (akkor csak egy csipet sót tegyünk a tésztába)

2-3személy
50 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.főzzük meg az édesburgonyát puhára – minél kisebbre vágjuk, annál hamarabb megfő
  • 2.törjük össze alaposan krumplitörővel, majd hagyjuk teljesen kihűlni(!)
  • 3.keverjük hozzá a zabpehelylisztet, a keményítőt, a barnarizslisztet -ha nagyon száraz lenne a tésztánk, pici vizet tehetünk az édesburgonya főzőlevéből – nem szabad sokáig gyúrogatni (!)
  • 4.tegyünk fel egy nagyobb edényben kis sóval vizet , és forraljuk fel
  • 5.közben a tésztából alakítsunk ki hosszú rudakat– kb. hüvelykujj vastag „kígyókat” – ha kell, használjunk keményítőt, hogy ne tapadjon le/össze
  • 6.majd vágjuk fel 1,5 -2 cm hosszú darabokra (ha autentikus gnocchit szeretnénk, villa hátulján végiggörgetve megkapjuk a hullámos formát is) – mi ezt kihagytuk
  • 7.dobjuk a lobogó vízbe a gnocchikat
  • 8.miután feljöttek a felszínre, onnan kb. 2 percig főzzük, majd szedjük ki őket egy szűrőkanállal
  • 9.fogyaszthatjuk őket így is, de tapadásmentes serpenyőben egy kicsit meg is piríthatjuk őket
  • 10.tálaljuk kedvenc szószunkkal

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Édesburgonyás gnocchi céklaszósszal?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 bögre (bögre=2,3dl) /(kb.320g) kb. 2 db közepes édesburgonya - kockára vágva
  • fél bögre (gluténmentes) zabpehelyliszt (kb. 75g) –kávédarálóban is őrölhetünk zabpelyhet
  • negyed bögre tápióka- / burgonyakeményítő (kb. 45g)
  • fél bögre barnarizsliszt (kb.80g)
  • 1 kiskanál só

Céklaszósz

  • egy hagymát, néhány gerezd fokhagymát megdinszteltünk,
  • hozzátettünk 4-5db (kb.500g) kisebb céklát (főttből is készíthető, úgy hamarabb elkészül)
  • kevés vízzel, sóval, borssal megfőztük,
  • majd botmixerrel pürésítettük, és még 2 evőkanál sörélesztőpehellyel ízesítettük.