Édesburgonyás cukkinis krémleves narancsosan

Alakbarát, karácsonyi ihletésű krémleves. 

A cukkininek köszönhetően a kalóriasűrűsége így jóval alacsonyabb, mintha csak édesburgonyából készítettük volna. Mivel semmilyen növényi krémet, tejet, tejszínt nem használtunk, alacsony zsírtartalmú is. 

Mégis nagyon finom, érdemes elkészíteni. 

Narancsszeletekkel, pekándióval tálaltuk.

Recept megosztása

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát kevés vízen
  • 2.adjuk hozzá az előkészített édesburgonyát, cukkinit, azokat is dinszteljük meg pár perc alatt
  • 3.szórjuk meg a fűszerekkel, kicsit keverjük át, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi
  • 4.fedő alatt főzzük puhára
  • 5.mikor megpuhult minden, keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet, reszeljük hozzá a narancs héját, öntsünk hozzá egy kicsit a levéből majd egy botmixer segítségével turmixoljuk simára
  • 6.kóstoljuk meg, igazítsunk a fűszerezésén, ha szükséges

Hozzávalók

  • 4-5 kisebb édesburgonya - meghámozva, felkockázva
  • 2 közepes cukkini - felkockázva
  • 2 fej vöröshagyma - felaprítva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 2 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma, fahéj, gyömbér, szerecsendió, 1-2 kiskanál currypor
  • 1 (bio) narancs - héja reszelve, leve kifacsarva