Recept megosztása

Édesburgonyás brownie

Egy finom sütemény bármikor jól jön. Ez az édesburgonyás brownie nagyon egyszerűen elkészíthető. Tulajdonképpen lisztmentes, hozzáadott olaj- és cukormentes. Kizárólag gyümölcsökkel édesítettük. 

Az eredménnyel nagyon elégedettek voltunk. Egy kicsit ragacsos, nedves maradt a belseje, nem száraz, nem piskóta-szerű. (igazából nyersen is meg lehetne enni, senki ne féljen, hogy nem sült át!)

Kiegészíthető még étcsokoládé darabokkal is, (igaz, nem teljes értékű), azt ne turmixoljuk bele a tésztába, hanem mielőtt a formába tennénk, óvatosan keverjük hozzá.

 

12 kis kocka
60 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.süssük meg héjában sütőben az édesburgonyát ( vagy főzzük puhára kevés vízben - ehhez hámozzuk meg, kockázzuk fel)
  • 2.ha sütöttük, hámozzuk meg, miután kihűlt egy kicsit
  • 3.ha van nagyobb méretű késes aprítónk/ turmixgépünk, mindent tegyünk bele, és dolgozzuk simára a hozzávalókat, ha nincs, aprítsunk több részletben, és keverjük össze egy tálban
  • 4.kóstoljuk meg, hogy elég édes-e, ha nem, még igazítsunk rajta
  • 5.tegyük át sütőpapírral bélelt sütőformába, egyengessük el a tésztát
  • 6.180 fokon légkeveréssel süssük kb. 20 percig
  • 7.vegyük ki, tegyük át rácsra, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, csak azután szeleteljük

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Édesburgonyás brownie?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 db közepes méretű édesburgonya
  • ½ érett banán
  • 6-7 db közepes puha datolya - ha nem puha, használat előtt áztassuk be
  • 2 evőkanál tahini - cukormentes mogyoróvajjal kiváltható
  • 1 csipet só
  • ½ kiskanál szódabikarbóna
  • 2-3 evőkanál cukormentes kakaó
  • 1 kiskanál citromlé
  • ½ kiskanál vanília őrlemény / 1 kiskanál vanília kivonat
  • fél bögre (bögre = 2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely