ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.süssük meg héjában sütőben az édesburgonyát ( vagy főzzük puhára kevés vízben - ehhez hámozzuk meg, kockázzuk fel)
- 2.ha sütöttük, hámozzuk meg, miután kihűlt egy kicsit
- 3.ha van nagyobb méretű késes aprítónk/ turmixgépünk, mindent tegyünk bele, és dolgozzuk simára a hozzávalókat, ha nincs, aprítsunk több részletben, és keverjük össze egy tálban
- 4.kóstoljuk meg, hogy elég édes-e, ha nem, még igazítsunk rajta
- 5.tegyük át sütőpapírral bélelt sütőformába, egyengessük el a tésztát
- 6.180 fokon légkeveréssel süssük kb. 20 percig
- 7.vegyük ki, tegyük át rácsra, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, csak azután szeleteljük
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 db közepes méretű édesburgonya
- ½ érett banán
- 6-7 db közepes puha datolya - ha nem puha, használat előtt áztassuk be
- 2 evőkanál tahini - cukormentes mogyoróvajjal kiváltható
- 1 csipet só
- ½ kiskanál szódabikarbóna
- 2-3 evőkanál cukormentes kakaó
- 1 kiskanál citromlé
- ½ kiskanál vanília őrlemény / 1 kiskanál vanília kivonat
- fél bögre (bögre = 2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely