
Étrend adat(ok)
10 kisebb gofri
30-40 perc
30-40 perc
Elkészítés
- 1.egy nagyobb tálban törjük össze az édesburgonyát és a fehér babot krumplinyomó segítségével
- 2.minden alapanyagot adjunk hozzá és alaposan keverjük össze
- 3.amíg felforrósodik a gofri sütő, hagyjuk állni
- 4.formázzunk a masszából kb. 10 gombócot nedves kézzel
- 5.helyezzük a gombócot a forró gofrisütőbe, és süssük kb. 12 perig (ne nyitogasuk közben)
Hozzávalók
- 2 kisebb kb. 400 g főtt /sült édesburgonya
- 1 kis konzerv /1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt fehér bab
- 5 evőkanál (62 g) zabpehelyliszt
- 3 evőkanál (60 g) darált vöröslencse
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
- só
- bors, 1/2 kiskanál bazsalikom, 1/2 kiskanál oregánó, 1/2 kiskanál fokhagymapor, 1 kiskanál hagyma granulátum