Édesburgonyás-babos gofri

Ez az édesburgonyás gofri egy tápláló, sós finomság, ami tökéletes választás reggelire vagy akár vacsorára is. Miskolczi Andival (Vegánia) készítettük. Nemcsak nagyon finom, de gluténmentes, olajmentes is. A rostban és fehérjében gazdag édesburgonya, fehér bab és vöröslencse remekül kiegészítik egymást, a fűszerek pedig izgalmassá és harmonikussá teszik az ízvilágot. Könnyen elkészíthető, és a ropogós külsejű, belül puha gofrik garantáltan mindenkit levesznek a lábukról!

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.egy nagyobb tálban törjük össze az édesburgonyát és a fehér babot krumplinyomó segítségével
  • 2.minden alapanyagot adjunk hozzá és alaposan keverjük össze
  • 3.amíg felforrósodik a gofri sütő, hagyjuk állni
  • 4.formázzunk a masszából kb. 10 gombócot nedves kézzel
  • 5.helyezzük a gombócot a forró gofrisütőbe, és süssük kb. 12 perig (ne nyitogasuk közben)

Hozzávalók

  • 2 kisebb kb. 400 g főtt /sült édesburgonya
  • 1 kis konzerv /1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt fehér bab
  • 5 evőkanál (62 g) zabpehelyliszt
  • 3 evőkanál (60 g) darált vöröslencse
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • bors, 1/2 kiskanál bazsalikom, 1/2 kiskanál oregánó, 1/2 kiskanál fokhagymapor, 1 kiskanál hagyma granulátum