
Étrend adat(ok)
6 adag
30 perc
30 perc
RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát - vízen teljes értékű
- 2.adjuk hozzá a feldarabolt kínai kelt, sárgarépát, gombát, paprikát, bambuszt, paradicsomot, chilipelyhet, gyömbért, borsot, édesítőt - ezeket is dinszteljük 5-7 percig
- 3.öntsük hozzá az ecetet, szójaszószt és a vizet, jól keverjük el
- 4.főzzük majdnem teljesen puhára a zöldségeket - a répa egy kicsit maradhat roppanós
- 5.egy kis tálkában a keményítőt keverjük el egy kis hideg vízben, majd hőkiegyenlítéssel adjuk a leveshez és főzzük 3 percig
- 6.adjuk hozzá a rizstésztát - pár perc alatt megpuhul
- 7.ízesítsük, ha még szükséges
- 8.végül adjuk hozzá a tofut, forraljuk össze
Nézz szét a webshopban: Receptkönyvek, táplálékkiegészítők
Hozzávalók
- 1 kis fej (lila)hagyma - vékony szeletekre vágva
- 1 nagy sárgarépa - hosszú, vékony csíkokra vágva
- 1/2 kínai kel /néhány kelkáposzta levél - felcsíkozva
- 1 üveg/180 g darabolt bambusz
- 1/4 kaliforniai paprika - vékony csíkokra vágva
- 1 kis konzerv gomba - friss is használható
- 1 paradicsom - négybe vágva
- 1 kis darab gyömbér - lereszelve vagy szárított gyömbér por
- 2 evőkanál rizsecet
- 5-6 evőkanál szójaszósz/tamari
- 1-2 evőkanál datolyapaszta /eritrit
- 1/4 kiskanál feketebors
- 5 bögre (bögre=2,3 dl) alaplé /víz + 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- 1/2 teáskanál chilipehely - elhagyható
- 1 kis tömb (180 g) (füstölt) tofu - kockákra vágva
- 2-3 evőkanál tápióka-/kukoricakeményítő
- 1 csomag rizstészta