Recept megosztása

Édes rakott tészta

Tökéletes ez a recept, ha egy gyors, egyszerűen elkészíthető desszertre vágyunk. Ráadásul elronthatatlan, kezdők is nyugodtan álljanak neki. 

Hűvösebb napokra kitűnő választás, igazán tápláló, melegítő, kényeztető fogás.

Ha a csokit elhagyjuk, akkor teljes értékű.

6 adag
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.főzzük ki a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrjük le
  • 3.egy sütőformába rétegezzünk tésztát - kb. az egész adag 1/4 - ét, majd kanalazzunk rá lekvárt, szórjuk meg mákkal, majd újabb réteg tészta következzen
  • 4.újra kanalazzuk rá lekvárt, majd szórjuk meg a dióval
  • 5.megint egy réteg tészta jön, arra lekvár ismét, majd szójuk rá a kókuszreszeléket
  • 6.a tetejére végül tészta kerüljön, takarjuk le alufóliával
  • 7.előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 percig süssük
  • 8.közben olvasszuk fel a csokit gőz felett, mikor megsült, locsoljuk meg vele - ha nem lenne elég folyós a csoki, kicsit hígítsuk fel növényi tejjel
  • 9.tálalhatjuk hidegen vagy melegen

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Édes rakott tészta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 500 g (gluténmentes) spagetti/fodros nagykocka/szélesmetélt
  • 4-5 evőkanál darált dió
  • 4-5 evőkanál darált mák
  • 350 g cukormentes lekvár
  • 4-5 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 tábla (90 g) vegán étcsokoládé