Étrend adat(ok)
3-4 adag
1 óra sütés + 10 perc elkészítés
1 óra sütés + 10 perc elkészítés
ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.süssük meg a megmosott, villával megszurkált édesburgonyákat 180 fokon kb. 1 óra alatt, majd hagyjuk kicsit hűlni - (ha egész datolyát használunk édesítésnek, legyen puha, (akár a növényi tejbe is áztathatjuk), és kezdjük azzal, hogy a tej egy részével simára turmixoljuk a datolyákat
- 2.kaparjuk ki a héjából az édesburgonyát, majd egy tálban/turmixgépben dolgozzuk össze a növényi tejjel, fűszerekkel, választott összetevőkkel (kakaót ilyenkor érdemes hozzátenni, de barna lesz tőle)
- 3.adagoljuk ki 2 tálkába, szórjuk meg a chiamaggal/lenmaggal, adjuk hozzá a zabpelyhet, gyümölcsöket és már fogyaszthatjuk is
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 közepes nagyságú édesburgonya
- 2 evőkanál chiamag /őrölt lenmag
- 1,5-2 dl natúr növényi tej
- 1 kiskanál vanília kivonat
- 1/2 kiskanál fahéj, pici gyömbér, kurkuma
- 1 csipet só
- opcionális: 1/2-1 bögre (gluténmentes) zabpehely
- még kiegészíthető: 4-5 db datolya/ néhány evőkanál datolyapaszta/banán édesítésnek, friss gyümölcsök, aszalványok , kakaó, kakaóbab töret, pár szem dió, magvaj