ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.vágjuk a kifliket 1 cm-es karikákra, helyezzük egy hőálló edénybe
- 2.forraljuk fel a növényi tejet a vaníliával, kókusztejszínnel, keverjük hozzá a datolyapasztát is
- 3.öntsük le a kiflikarikákat a forró tejes keverékkel, majd óvatosan forgassuk össze a dióval is, kicsit hagyjuk állni
- 4.180 fokra előmelegített sütőbe süssük fedő alatt 20 percig
- 5.miközben sül a guba, készítsük el az utolsó 10 percben a pudingot
- 6.mikor a guba is elkészült, rétegezzük tálkákba, poharakba a pudinggal tegyük hűtőbe, hogy kihűljön
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 6 db nagyobb (szikkadt) kifli
- 6-8 dl növényi tej -mi 8-at használtunk
- 2 dl kókusztejszín - tejjel kiváltható, de ezzel finomabb
- házi datolyapaszta - ízlés szerint
- 1 kiskanál vanília kivonat /1/4 kiskanál vanília őrlemény
- 1 bio citrom reszelt héja
- 1 nagy marék mazsola
- 150 g darált dió
- opcionális: kész vaníliás puding, kb. 2 tasakból