Recept megosztása

Cukkini fasírt

Nem tudunk leállni a cukkinis receptekkel, tényleg mindent lehet csinálni belőle. Most egy fasírtot készítettünk belőle, nagyon finom lett. Süthetjük hagyományos sütőben vagy forró levegős sütőben is.

 

19 db
40 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.reszeljük le a cukkinit - nagyobb lyukú részen, kicsit sózzuk meg, és keverjük össze, hagyjuk állni 15 percig
  • 3.mikor levet eresztett, nyomkodjuk ki kicsit
  • 4.adjuk hozzá a lisztet, 1-2 evőkanál zsemlemorzsát, fűszerezzük (sóval ilyenkor már óvatosan) és alaposan keverjük össze, hagyjuk állni 10 percet - ha túl lágy a tészta, tegyünk hozzá még zsemlemorzsát
  • 5.a cukkinis masszából formáljunk dió nagyságú golyókat, vagy rudakat, és hempergessük meg őket zsemlemorzsában
  • 6.helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük őket aranybarnára - forró levegős sütőben is süthetjük őket, 180 fokon kB. 15 perc

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Cukkini fasírt?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 500 g cukkini - nagylukú reszelőn lereszelve
  • kb. 150 g csicseriborsóliszt / vöröslencseliszt/ zabpehelyliszt - akár vegyesen
  • 1 gerezd fokhagyma /1/2 kiskanál fokhagymapor
  • 1 kiskanál hagymagranulátum
  • 1-2 evőkanál sörélesztőpehely - el is hagyható
  • 1/2 kiskanál oregánó, 1/4 kiskanál kakukkfű
  • néhány evőkanál (gluténmentes) zsemlemorzsa
  • só, 1/8 kiskanál kurkuma, bors