Recept megosztása

Csokoládétorta

Ezt a tortát már gyümölcsökkel többször elkészítettük, de a családban felmerült az igény a csokis verzióra. Isteni finom lett, nem túl édes, könnyű. Születésnapi tortának készült, és meg is állta a helyét. Nem vegán családtagok is elégedetten fogyasztották.

8 kis szelet
30 perc + 2 óra hűtés

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.készítsük el először az alsó réteget - egy késes aprítóban aprítsuk össze a hozzávalókat - akkor jó, amikor összeáll egy ragacsos masszává, nem kell pépesre darálni - ha nem akar összeállni, adjunk hozzá nagyon kevés vizet/növényi tejet
  • 2.simítsuk bele egyenletesen a torta forma aljába - pohár aljával tudunk zömíteni
  • 3.készítsük el a csokis krémet - turmixoljuk krémesre először a kesut a datolyával, majd adjuk hozzá krém többi hozzávalóját
  • 4.egy kis edényben forraljuk fel a vizet, közben keverjük el az agar-agar port csomómentesre pár evőkanál hideg vízzel, keverjük hozzá a forró vízhez, és főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd nagyon gyorsan turmixoljuk azt is hozzá a krémünkhöz, majd nagyon gyorsan öntsük a tortaformánkba az alapra

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Csokoládétorta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók az alaphoz:

  • 14 db közepes méretű, puha datolya - áztassuk előtte, ha nem puha
  • 1 bögre (bögre =2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely
  • 1 kis marék kesudió - ezt nem kell áztatni
  • 1-2 evőkanál víz - csak ha nagyon száraz lenne a massza, és nem áll össze, ne legyen nedves, csak ragacsos
  • 1 evőkanál (cukormentes) kakaópor

Hozzávalók a krémhez:

  • 1/2 bögre(bögre=2,3 dl) kesudió - beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
  • 2 db 180 g-os natúr tofu, (az egyik helyett lehet 200 ml kókusztejszín - nekünk így jobban ízlett)
  • 4 db puha datolya
  • 3-4 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál chiamag
  • 1/2 kiskanál vanília őrlemény /1 kiskanál vanília kivonat
  • édesitésre datolyapaszta (ez teljes értékű) /eritrit /stevia (a ezek sárga lámpások, tehát ritkán fogyasszuk) ízlés szerint
  • Zselésítésre
  • 1/2 bögre víz + néhány evőkanál víz
  • 2 púpos kiskanál agar-agar por
  • Díszítésre:
  • pl. kókuszchips, aszalt áfonya, magok, reszelt csoki