
Étrend adat(ok)
4 adag - 8 kisebb szelet
10 perc előkészülés + 20 perc párolás + 10 perc sütés
10 perc előkészülés + 20 perc párolás + 10 perc sütés
RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.tegyünk fel egy vízzel félig feltöltött lábast, és kezdjük el melegíteni
- 2.a búzasikér kivételével !!! késes aprítóban dolgozzuk össze teljesen simára a "csirkemell" összetevőit
- 3.egy tálban gyúrjuk össze a búzasikért a többi, már összedolgozott hozzávalóval, ha kell, még adjunk hozzá pár evőkanál vizet
- 4.2 percnél tovább ne gyúrjuk, különben rágós, kemény lesz a steakünk
- 5.formáljunk belőle egy laposabb korongot – kb. kisebb pizza formát
- 6.tépjük/vágjuk 4 felé, és óvatosan lapogassuk el, de ne túl erősen, hiszen az is gyúrásnak számít, majd csomagoljuk alufóliába őket egyenként
- 7.helyezzük úgy a pároló edénybe, hogy minél kevésbé legyenek átfedésben (aki szeretné, alufóliába is csomagolhatja, és úgy párolhatja - mi kipróbáltuk mind a két módon, de nem igazán volt különbség)
- 8.pároljuk fedő alatt 20 percig – meg fognak jól duzzadni
- 9.közben készítsük el a mustáros pácot – egyszerűen keverjünk össze minden hozzávalót egy tálban
- 10.miután letelt a 20 perc, csomagoljuk ki, és forgassuk meg a szejtán szeleteket a pácban, és egy serpenyőben süssük mind a két oldalukat pirosra pár perc alatt
Hozzávalók
- ¾ bögre (bögre=2,3dl) főtt, lecsepegtetett fehérbab
- 1,5 bögre (bögre =2,3 dl)/225 g búzasikér
- ¼ bögre sörélesztőpehely
- 1 teáskanál fokhagymapor, hagymapor
- ½ teáskanál só
- ⅛ teáskanál bors, kurkuma
- ½ teáskanál kakukkfű, rozmaring
- ½ kiskanál füstölt pirospaprika, őrölt kömény
- 1 evőkanál Dijoni mustár
- 1 evőkanál (gluténmentes) szójaszósz/ 1 kiskanál miso paszta
- ¾ bögre víz /alaplé
Hozzávalók a sütéshez
- 1-2 evőkanál (gluténmentes) szójaszósz, fokhagymapor, vöröshagymapor, egy kis vízzel, mustárral elkeverve
- kevés növényi olaj (semmiképp ne legyen extra szűz)