
Étrend adat(ok)
4-5 személy
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát egy kevés vízen, esetleg magvajon
- 2.adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot, dinszteljük meg azokat is - ki is hagyható, ha épp nincs otthon
- 3.adjuk hozzá a fűszereket - addig húzzuk le a melegről, hogy nehogy megégjen a pirospaprika
- 4.öntsünk hozzá egy kevés vizet és főzzük pár percig
- 5.tegyük hozzá a főtt csicseriborsót, és főzzük össze 15-20 perc alatt - minél több időt adunk neki, annál jobban összeérnek az ízek
- 6.TIPP: Ha szárazból főznénk (kb. 30 dkg-ból): áztassuk be egy éjszakára a csicseriborsót, és a fűszerpaprika hozzáadása után adjuk a megdinsztelt hagymához, öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és főzzük puhára fedő alatt. Ha szükséges, még pótoljuk a vizet, nehogy megégjen - ez legalább egy órát vesz igénybe
Hozzávalók
- 2 nagyobb fej (lila)hagyma apróra vágva
- 2 kiskanál pirospaprika - az egyik lehet füstölt
- ½ kiskanál só, ⅛ kiskanál bors, ⅛ kiskanál kurkuma
- 1 db paradicsom
- 1 kisebb paprika
- 1 nagy konzerv / 3 bögre (bögre= 2,3 dl) főtt csicseriborsó