Recept megosztása

Céklás fasírtgolyók

Cékla szezonban nagyon sok céklás ételt szoktunk készíteni. Szuper élettani hatásai vannak, és mi szeretjük az ízét is. Ráadásul mindennek, ami belőle készül, gyönyörű színe lesz. Mi megforgattuk zsemlemorzsában, így kívül jó ropogós lett, a belseje puha. Egyáltalán nem lett fűrészpor állagú.

15 db
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.turmixoljuk össze a főtt céklát, a főtt csicseriborsóval, fokhagymával késes aprítóban
  • 2.egy tálban keverjük hozzá a zabpelyhet, zabpehelylisztet, fűszereket, tehát a zsemlemorzsán kívül mindent adjunk hozzá
  • 3.dolgozzuk össze alaposan, hagyjuk állni 10 percet
  • 4.ha nagyon lágynak érezzük, adjunk hozzá még egy evőkanál lisztet vagy zsemlemorzsát
  • 5.enyhén benedvesített kézzel formázzunk belőle golyókat
  • 6.forgassuk meg zsemlemorzsában őket, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe
  • 7.forgassuk meg zsemlemorzsában őket, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe
  • 8.előremelegített sütőben süssük kb.15 - 20 percig 180 fokon vagy forrólevegős sütőben 15 percig 180 fokon

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Céklás fasírtgolyók?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 kisebb (350 g) főtt/sült cékla
  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) főtt/konzerv
  • csicseriborsó
  • 1-2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1/2 bögre (gluténmentes) zabpehely
  • 1/2 bögre (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 1 evőkanál szójaszósz/tamari - el is hagyható, helyette több fűszer, só
  • pár fújás folyékony füst - elhagyható
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • ízlés szerint őrölt kömény, fokhagymapor, petrezselyem
  • (gluténmentes, teljes kiőrlésű) zsemlemorzsa a forgatáshoz