ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.turmixoljuk össze a főtt céklát, a főtt csicseriborsóval, fokhagymával késes aprítóban
- 2.egy tálban keverjük hozzá a zabpelyhet, zabpehelylisztet, fűszereket, tehát a zsemlemorzsán kívül mindent adjunk hozzá
- 3.dolgozzuk össze alaposan, hagyjuk állni 10 percet
- 4.ha nagyon lágynak érezzük, adjunk hozzá még egy evőkanál lisztet vagy zsemlemorzsát
- 5.enyhén benedvesített kézzel formázzunk belőle golyókat
- 6.forgassuk meg zsemlemorzsában őket, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe
- 7.forgassuk meg zsemlemorzsában őket, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe
- 8.előremelegített sütőben süssük kb.15 - 20 percig 180 fokon vagy forrólevegős sütőben 15 percig 180 fokon
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 2 kisebb (350 g) főtt/sült cékla
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) főtt/konzerv
- csicseriborsó
- 1-2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 1/2 bögre (gluténmentes) zabpehely
- 1/2 bögre (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 1 evőkanál szójaszósz/tamari - el is hagyható, helyette több fűszer, só
- pár fújás folyékony füst - elhagyható
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- só
- 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- ízlés szerint őrölt kömény, fokhagymapor, petrezselyem
- (gluténmentes, teljes kiőrlésű) zsemlemorzsa a forgatáshoz