Céklás babkrém | Vegán Blog - Vegán receptek, receptkönyv

Céklás babkrém

Ez a recept a véletlen szüleménye. Tévedésből kinyitottunk egy vörösbab konzervet. Mivel visszazárni nem lehet, valamit kezdenünk kellett vele. Körülnéztünk a hűtőben, és ott árválkodott egy megmaradt főtt cékla. A céklás hummusz nagyon ízlett, gondoltuk, csicseriborsó helyett babbal is valami finomság fog kisülni belőle.

Nem tévedtünk. Gyönyörű színű és ízű krémet kaptunk. Mi hígabbra hagytuk, és salátára szószként használtuk, (melegíthetjük is tésztához), de mártogatósnak is kitűnő. Ha sűrűbbre készítjük, szendvicskrémnek is szuper.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.mindent tegyünk a késes aprítóba, és turmixoljuk krémesre
  • 2.ha túl sűrű lenne, pici vízzel /növényi tejjel hígíthatjuk

Hozzávalók:

  • 1 kis konzerv /másfél bögre (bögre=2,3dl) főtt vörösbab leöblítve, lecsepegtetve
  • 1 kisebb főtt cékla
  • 1/4 kiskanál fokhagymapor, hagymapor - vagy dinsztelhetünk friss hagymákat is hozzá
  • só / 1 evőkanál tamari / 1 evőkanál szójaszósz
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma